ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Верица Симић, одбојкашица Бимал-Јединства из Брчког: Прва принцеза међу принцезама

В. Р.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Верица Симић, одбојкашица Бимал-Јединства из Брчког: Прва принцеза међу принцезама

Брчко - Одбојкашки савез Републике Српске предложио је чланицу Бимал-Јединство из Брчког Верицу Симић као кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Симићева је заједно са својим саиграчицама остварила одличне резултате и сасвим заслужено се нашла у традиционалном избору "Гласа Српске". Најзначајнији резултати су освајање првенства БиХ, али и одличне игре на међународној сцени. Почетком године "принцезе" су прошле прво коло Челенџ купа, али су у другом морале да честитају екипи Сент Клода из Париза. Симићева је била међу најбољима и у поразима у финалима купа Републике Српске и БиХ, а проглашена је за најбољу одбојкашицу Републике Српске.

- Члан сам Јединства од 2012. године и са овим клубом сам учествовала у освајању два Купа Српске, двије узастопне тутиле шампиона БиХ и једног Купа БиХ. Задовољна сам досад оствареним резултатима, али тренутно ми је најважније да завршим енглески језик на факултету у Бијељини, јер сам завршна година. У будућности бих вољела да наставим да се бавим одбојком и будем што је могуће боља, те да остварим запажену интернационалну каријеру - рекла је Симићева.

Ова 22-годишњакиња одбојком се бави још од основне школе, а прве кораке и успјехе постигла је као члан бијељинског Радника. Била је члан пионирских, кадетских, јуниорских и сениорских селекција.

- Била сам изненађена кад сам сазнала да ме је Одбојкашки савез Српске номиновао за 60, јубиларни избор "Гласа Српске", али сам јако срећна због тога и не кријем задовољство. Ово је само још једно предивно изненађење, те велико признање за мој рад и труд који сам уложила досад. Само учествовање у овој акцији ми значи много, поготово на мотивационом плану, да будем још боља у наредном периоду и да се трудим да остварим што боље резултате са својим саиграчицама и клубом - закључила је Симићева.

Доминација

Првом номинацијом за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске Верица Симић придружила се својим клупским колегиницама Дијани Васић и Александри Видовић. Васићева је у периоду од 2007. до 2010. године четири пута била међу десет најбољих, док је Видовићева била номинована 2011. и 2013. године.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана