ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Тамара Лозо, каратисткиња требињског Леотара плус: Мелбурн за сва времена

Aгенције
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Тамара Лозо, каратисткиња требињског Леотара плус: Мелбурн за сва времена

Требиње - Чланица Леотара плус Тамара Лозо наставља традицију требињских каратисткиња које се годинама уназад налазе међу кандидатима за Избор међу десет најбољих спортиста Републике Српске.

По узору на клупске колегинице Мају Мирдињу и Драгицу Драпић, Тамара Лозо је најсјајнијим одличјима на Свјетском првенству у каратеу (WKC верзија), које је одржано у Мелбурну, истакла кандидатуру у Избору за најбољег спортисту у 2013. години.

- Поред златних медаља у Аустралији у борбама појединачно и екипно, које имају највећу вриједност, издвојила бих и златну медаљу на Свјетском стилском Шотокан првенству у Новом Саду у катама, као и титуле шампиона Српске у катама и борбама појединачно у јуниорској категорији. Првакиња сам у борбама у сениорској категорији, вицешампион у катама, те првакиња БиХ у истим категоријама - нагласила је Тамара Лозо.

Златне медаље из Мелбурна су и највећи успјех у каријери младе Требињке.

- Откада сам постала свјетски шампион појавила се обавеза правдања те титуле, велики притисак је у питању. Искрено, у почетку нисам ни очекивала да ћу нешто освојити. Касније када су почели мечеви показала сам да из Републике Српске долазе невјероватни таленти, што су доказале и моје колеге са којима сам отпутовала у Аустралију - рекла је Лозо.

Она је нагласила да је велика част бити међу кандидатима за избор најбољег.

- Лијепо је када неко препозна ваш успјех. За мене је то велика част, знак да се труд исплатио - додала је Лозо.

Адвокат

Тамара Лозо је студент Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

- Право ме одувијек привлачило. Кроз средњу школу стекла сам неко опште знање и планирам да наставим да се школујем у том смјеру. Тренутно немам времена за неке друге хобије. Факултет и карате су ми сада највећи приоритети - истакла је Лозо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана