ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Срђан Тривунџа, Борца м:тел: Година украшена са три круне

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Срђан Тривунџа, Борца м:тел: Година украшена са три круне

Бањалука - Трострука круна коју су у години на измаку освојили рукометаши Борца м:тел с правом је сврстала њиховог капитена Срђана Тривунџу међу кандидате за Избор десет најбољих спортиста у организацији "Гласа Српске".

Иако је великан из Господске улице у 2013. години имао великих финансијских проблема, "црвено-плави" су освојили титулу првака БиХ, а приграбили су и пехаре намијењене побједницима Купа БиХ и Републике Српске.

- Послије доста сушних година успјели смо да постанемо шампиони и тако поставимо ствари на право мјесто. Уз све то, били смо без премца у куп такмичењима, гдје смо у финалним окршајима побиједили Чапљину, односно добојску Слогу. Нажалост, на европској сцени нисмо успјели да забиљежимо боље резултате, а за то је највећи кривац лоша финансијска ситуација у клубу - нагласио је Тривунџа.

Средњи бек Бањалучана истиче да је сама номинација Рукометног савеза РС за "Гласову" манифестацију изузетно признање.

- Поносан сам што сам се нашао међу кандидатима, али то не сматрам као лично, већ признање за цијели клуб, који је ове године блистао упркос стварно нагомиланим проблемима - наставио је Тривунџа.

Он очекује да ће ситуација у клубу бити стабилизована и да ће се великан из Господске улице у идућим годинама вратити на европску мапу.

- Доласком младих снага на чело клуба почели су да дувају неки нови вјетрови. Сви заједно боримо се са финансијским проблемима, јер су и дуговања према играчима велика, али нико не поставља то питање. Свима је клуб на првом мјесту и надам се да ће се ситуација веома брзо поправити, а Борац ускоро поново играти запажену улогу у Европи - додао је Тривунџа.

 Ранији избори

У изборима најбољих у Српској рукометаши су имали доста успјеха, а некадашња чланица Боксита из Милића Рада Дукић нашла се на листама три пута. Она је 1997. године била четврта, 1998. друга, а 1999. осма. По два пута међу лауреатима нашли су се: Весна Катић, Игор Пијетловић, Тања Кекић и Драгана Кнежевић. По једном међу елитом су били: Мехмедалија Мулабдић, Небојша Голић, Милан Вуњак, Слађана Равњаковић, Александар Миљуш, Дејан Унчанин, Златко Радомировић, Зоран Мартиновић, Драгана Перковић, Бојан Љубишић, Дејана Кнежевић, Марко Панић и Велибор Мањић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана