ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Синиша Петковић, стријелац Геофона из Теслића: Близу норме за Европско првенство

В. Р.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Синиша Петковић, стријелац Геофона из Теслића: Близу норме за Европско првенство

Бањалука - Кандидат Стрељачког савеза за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске је Синиша Петковић, члан клуба Геофон из Теслића.

Година иза њега је била доста успјешна, а ово му је први пут да буде предложен као кандидат за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске. Најзначајнији овосезонски резултат му је прво мјесто на међународном турниру "Орион 2014" у Винковцима, гдје је погодио 569 кругова. Осим тога освојио је друго мјесто на финалу купа БиХ, треће на Првенству Републике Српске. Најбољи је био на традиционалним турнирима у БиХ који су се одржавали у Високом, Требињу и Гацку. Запажене резултате биљежио је на Првенству БиХ, гдје му је замало измакла медаља. Заузео је пето мјесто, док је био шести на међународном такмичењу Гран при Новог Сада. Стални је члан репрезентације БиХ већ осам година. Такмичи се у дисциплинама ваздушни и мали калибар пиштољ на 50 метара.

- С обзиром на то да нисмо имали ниједну званичну припрему током године, а ту подразумијевам да смо негдје тренирали у стрељани, морам бити задовољан свим оствареним резултатима ове године. Сматрам да сам могао бити још бољи, али услови то нису допуштали - рекао је Петковић.

Он је врло близу тога да оствари норму за Европско првенство у Холандији, која је 571 круг за ваздушни пиштољ. Недостају му свега два круга и нада се да ће то остварити на једном од пет такмичења која га још очекују. Такође, циљ му је да у најскоријем року оде у Кувајт на такмичење које се одржава у јануару наредне године.

- Добили смо позив Кувајта да одемо на такмичење о њиховом трошку. Двије дјевојке и ја ћемо представљати репрезентацију БиХ. У неком скоријем року циљ је норма за ЕП у Холандији. Надам се да ћу је успјети испунити и пласирати се на завршницу - закључио је Петковић.

Изненађен кандидатуром

Синиша Петковић је истакао да је помало изненађен што га је Стрељачки савез предложио за традиционалну акцију "Гласа Српске".

- Сматрам да ове године нисам имао велика достигнућа, прије бих рекао да је требало да будем предложен кад сам оборио рекорд у гађању ваздушним пиштољем. Ипак, част и привилегија је бити дио избора тако угледне куће као што је "Глас Српске". Сатисфакција је то за уложени труд свих ових година, а примјер младима да се баве неким спортом - истакао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана