ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Ненад Ритан, кошаркаш ККИ Врбас: Рампа за ривале

Д. Р.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Ненад Ритан, кошаркаш ККИ Врбас: Рампа за ривале

Бањалука - Члан Кошаркашког клуба инвалида Врбас Ненад Ритан кандидат је за плакету за изузетне резултате у спорту за инвалиде која се додјељује у оквиру Избора десет најбољих спортиста РС, који 59. пут организује "Глас Српске".

За носиоца игре у екипи Врбаса 2013. година била је врло успјешна. Поред већ стандардних титула у Првенству и Купу Републике Српске, екипа из Бањалуке изгубила је финале НЛБ лиге и највећа жеља свих у клубу јесте да ове сезоне коначно освоје пехар намијењен побједнику овог такмичења.

- Послије утакмице за треће мјесто, коју смо изгубили прије двије године, прошле сезоне смо били у финалу али нисмо успјели. Ове године желимо да направимо још један корак и да коначно донесемо пехар Регионалне лиге у Европу. За сада нам добро иде, први смо на табели и надам се да ћемо наставити у овом ритму. Све снаге смо усмјерили ка освајању овог такмичења, зато мало слабије стојимо у Лиги БиХ, али и ту имамо довољно времена да поправимо пласман - рекао је Ритан.

У свим успјесима Врбаса Ритан је имао немјерљив допринос, а истиче да ће његове партије бити још боље када му стигну нова колица.

- Уз велике напоре мог клуба и предсједника Маринка Умићевића, кроз идућих неколико дана добићу професионална колица, кројена по мојим мјерама. Надам се да ће моје партије бити на још вишем нивоу и да ћемо се на крају сезоне сви заједно радовати освајању Регионалне лиге - закључио је популарни Банана, који је добио надимак по свом заштитном знаку - блокадама.

Италија

Одличне партије у Врбасу и дресу репрезентације БиХ са којом је освојио друго мјесто на Европском првенству Б дивизије, нису прошле незапажено па се за Ританове услуге интересује неколико клубова из Италије.

- Интересовања постоје, али још ништа конкретно нисам договорио. У Италији је овај спорт на професионалном нивоу, имају неколико одличних клубова и одлазак на "чизму" био би велики изазов - рекао је Ритан.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана