ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Немања Гордић, кошаркаш Цедевите: Водио Игокеу до одбране титуле

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Немања Гордић, кошаркаш Цедевите: Водио Игокеу до одбране титуле

Загреб - Одличним играма у дресу Игокее прошле сезоне Немања Гордић заслужио је да буде приједлог Кошаркашког савеза Републике Српске за акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста РС.

Рођен је у Мостару 25. септембра 1988. године и игра на позицији плејмејкера. Тренутно је члан загребачке Цедевите, а прије два поменута клуба током каријере бранио је боје Будућности, Роме, Азовмаша и Партизана.

- Остао сам изненађен када сам сазнао да ме је Кошаркашки савез Српске номиновао за акцију "Гласа", јер заиста то нисам очекивао. Мислио сам да ће Савез предложити неког другог, али сам срећан због овога, јер је и сама номинација својеврсна награда - рекао је Гордић.

До сада је освојио три шампионске титуле у три државе. Прво је постао првак Црне Горе, затим Србије и прошле сезоне БиХ.

- Нема љепшег осјећаја него кад сезону завршите освајањем шампионског пехара. Трофеј са Игокеом био ми је трећи у колекцији и вјерујем да ће их бити још. Посљедња титула посебно ми је драга, јер сам до ње стигао међу својим људима и било је феноменално бити дио те екипе коју су чинили сјајни момци - изјавио је Гордић.

Трофеј са Игокеом освојио је у финалној серији плеј-офа против Широког, којег су добили укупним резултатом 3:1, а одлучујућа побједа остварена је у Лакташима.

- Ова дворана ми се показала као срећна и до сада у њој нисам изгубио ниједно финале. Прво сам са Партизаном освојио Јадранску лигу, годину послије и првенство БиХ. Ипак, посљедња титула је имала неку посебну драж, јер ми је у Лакташима било као код куће, те се никада раније нигдје овако добро нисам осјећао, а играо сам у неколико клубова. На личном плану испунио сам оно што сам очекивао, мада увијек може боље, јер је било горих сезона - изјавио је Гордић.

Статистика

У Јадранској лиги био је најбољи играч Игокее и често је соло акцијама рјешавао питање побједника. За Александровчане је дебитовао у трећем колу АБА лиге против Мега Визуре у Смедереву и одиграо је преостале 24 утакмице. За просјечно 30,6 минута на паркету постизао је 15,6 поена уз пет асистенција, те 2,5 скокова по утакмици. У Лиги 4 БиХ, као и утакмицама плеј-офа одиграо је 12 утакмица, на којима је просјечно биљежио 12,8 поена, 2,1 скок и двије асистенције за 24,1 минут на паркету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана