ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Младена Петрушић, атлетичарка Гласинца из Сокоца: Годину обиљежила рекордима и медаљама

Василије Радосавац
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Младена Петрушић, атлетичарка Гласинца из Сокоца: Годину обиљежила рекордима и медаљама

Бањалука - Атлетичарку Гласинца из Сокоца Младену Петрушић матични савез је предложио као кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2014. годину у традиционалној акцији "Гласа Српске".

Петрушићева се бави атлетиком већ дуги низ година и стални је члан сениорске репрезентације БиХ. Година на измаку била је врло успјешна за атлетичарку Гласинца, јер је оборила низ рекорда Републике Српске и БиХ у седмобоју, петобоју и скоку увис.

- Презадовољна сам оствареним резултатима у току ове године. Оборила сам четири рекорда и поносим се тим резултатима, иако сам ишла с циљем да оборим само један. Најзначајнији овосезонски резултат ми је освојено четврто мјесто на првенству Балкана у румунском Питештију, гдје је, нажалост, изостала медаља, али надам се да ћу идуће године имати још боље резултате, те да ћу донијети одличја са највећих такмичења - рекла је Петрушићева.

На првенству Балкана оборила је рекорд БиХ у седмобоју, који је поправила на појединачном првенству БиХ и сада износи 4.760 бодова. На првенству Србије у дворани освојила је прво мјесто у петобоју са 3.257 бодова, док је у дисциплини скок увис на појединачном првенству Републике Српске била најбоља са прескочених 179 центиметара.

Младени је ово први пут да се налази међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

- Није мала ствар што сам се нашла међу 22 предложена имена. То је велика привилегија и част, због чега сам јако срећна и поносна. Ово је награда за успјешну сезону која је иза мене и велики стимуланс да у наредним годинама будем још боља. Главни циљеви за сљедећу сезону су ми да још више поправим резултате у седмобоју и скоку увис - додала је Петрушићева.

Резултати

Младена Петрушић ове године освојила је прво мјесто на појединачном првенству БиХ у седмобоју, које је одржано у Сарајеву. Била је златна и на појединачном првенству БиХ и РС у скоку увис. На првенствима Србије у дворани, које је одржано у Новом Саду, Младена је у дисциплинама петобој и седмобој такође освојила златне медаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана