ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Митар Мрдић, џудиста требињског Леотара: Сребрни на Европском купу

Ч. М.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Митар Мрдић, џудиста требињског Леотара: Сребрни на Европском купу

Требиње - Кандидат Џудо савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске је члан требињског Леотара Митар Мрдић, који је и ове године имао вриједна остварења.

Највећи успјех остварен је не Европском купу у Београду, освајањем сребрне медаље, а осим тога вриједи издвојити бронзу на Балканском првенству, титулу шампиона Републике Српске и БиХ. Уз све то на другом такмичењу за Европски куп био је трећи.

- Главни циљ који сам поставио на почетку 2013. године био је остварење високог пласмана на Европском шампионату за сениоре, као и Медитеранским играма. На Европском првенству од бившег првака Европе Украјинца Шорока изгубио сам послије пет минута борбе искључиво захваљујући судији, а на Медитеранским играма до десет секунди прије краја водио сам на вазари - нагласио је Мрдић.

Да његови резултати у овој години не буду бољи, "заслужна" је повреда рамена, коју вуче већ дуже вријеме.

- Опоравак рамена није био могућ без оперативног захвата, што јасно говори о самој тежини повреде. Узевши у обзир предоперативни и постоперативни период, додаћу да сам био приморан да скоро осам мјесеци проведем ван тренажног процеса - наставио је Мрдић.

Најбољи пласман на Избору спортисте Мрдић је остварио 2008. године, када је изабран за најбољег у Српској.

- Шест пута сам био међу десет најбољих, али ми се сан остварио те 2008. године - додао је Мрдић.

Породица

Сви чланови породице Мрдић уско су везани за џудо. Отац Миодраг је био успјешан џудиста, данас је предсједник Савеза БиХ. Рођаци Александар и Миљан су вишеструки шампиони Српске, сестра Мина је такође била освајач медаља на јаким такмичењима, а најмлађи брат Благота се већ истиче у свом узрасту. О огромном таленту прерано преминулог брата Милоша много је написано и речено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана