ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Митар Мрдић, џудиста Леотара из Требиња: Балканско злато сија пуним сјајем

Чедомил Муцовић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Митар Мрдић, џудиста Леотара из Требиња: Балканско злато сија пуним сјајем

Требиње - Члан Леотара Митар Мрдић је и ове године приједлог Џудо савеза РС за Избор десет најбољих спортиста наше републике који 60. пут организује "Глас Српске".

Успјешни Требињац је и ове године по резултатима одскочио од својих колега. Мрдић се окитио златном медаљом на Балканском првенству које је одржано у његовом родном Требињу, а у домаћим оквирима је, такође, био без конкуренције.

- Ове године сам освојио титуле првака Републике Српске и БиХ, а на бх. првенству сам проглашен за најбољег такмичара. Круна сезоне је било освајање златне медаље на Балканском првенству и титуле вицешампиона на Европском купу у Сарајеву. Учествовао сам на Европском првенству у Монпељеу, али нисам имао среће са жријебом, јер сам налетио на вишеструког првака Европе, освајача свјетских и олимпијских медаља Уга Леграндеа. До минут прије краја водио сам са вазаријем, а Француз је чак имао и казну на неактивност, а онда трен неопрезности и Легранде је постигао поен. И тако је за мене такмичење завршено великим разочарањем - рекао је Мрдић.

Освојено балканско злато за њега има посебан значај, јер је овај успјех остварен у Сарајеву.

- До финала лако сам побиједио такмичаре из Турске и Румуније, а у финалу побиједио сам са два вазарија вицешампиона Медитерана, репрезентативца Србије Љубишу Ковачевића. Ово такмичење је било изузетно јако и на њему је учествовало осам држава. Финансијска ситуација није ми дозвољавала да наступам на свим турнирима из олимпијског програма - наставио је Мрдић.

Изузетно је срећан што га је матични савез поново предложио.

- Велика је част наћи се у друштву најбољих спортиста Републике Српске, а заузети мјесто међу десет најбољих је посебан доживљај. Надам се да ће ми се посрећити и да ћу послије четири године паузе бити опет у одабраном друштву - додао је Мрдић, који тренутно на Факултету за физичку културу припрема докторат на тему џуда.

Шест пута на листи

Мрдић се до сада шест пута нашао на листама најбољих спортиста Републике Српске. У избору за 2003. годину био је седми, а годину касније други. На сцену се вратио 2006. године када је био четврти, да би 2007. био осми, а 2008. године најбољи спортиста. Посљедњи, шести пут на листи био је 2010. године, када му је припала трећа позиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана