ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Миљана Антонић, стонотенисерка Приједора: Први рекет Републике Српске

Н. Ђ.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Миљана Антонић, стонотенисерка Приједора: Први рекет Републике Српске

ПРИЈЕДОР - Чланица Стонотениског клуба Приједор, Миљана Антонић, и ове године нашла се међу кандидатима за јубиларну 60. акцију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

По узору на свог оца Славка Антонића, искусног занесењака у "пинг-понг", улагала је у себе, завршила Фармацеутски факултет у Бањалуци, "стажирала", али и поред тога у 2014. години постизала је запажене резултате, потврдивши да је неприкосновена у Српској.

- Са клупском саиграчицом Сањом Милојица освојила сам прво мјесто у игри парова на појединачним сениорским првенствима Републике Српске и БиХ, а већ по традицији СТК Приједор је тријумфовао у екипном Купу РС. Појединачно била сам другопласирана на шампионатима РС и БиХ, те на сениорском ТОП 8, а трећепласирана на првенству државе за "микс" дублове са Анесом Алићем из сарајевског клуба Алаџа - рекла је Антонићева.

Као капитен екипе, 28-годишња узданица Приједорчанки, предводила их је до другог мјеста у Лиги БиХ за сезону 2013/2014, а као трећепласираној на сениорској ранг-листи стонотенисерки БиХ остаје жал што, због финансијске беспарице, није имала много интернационалних искушења.

- Управо из тог разлога издвојила бих и прво мјесто у појединачној конкуренцији на Међународном турниру "Стенс опен 2014 - Велика награда Еуроасфалта" у Сарајеву, као и друго мјесто на екипном Међународном турниру "Куп Крас" у Италији. Још имам мотива и вјерујем да са искуством које имам, могу још доста да пружим - нагласила је Антонићева.

Крајем априла и почетком маја на Свјетском првенству у Токију бранила је боје репрезентације БиХ, која се надметала у другој свјетској групи.

Листа

Миљана Антонић се три пута нашла у одабраном друштву и сва три пута била је девета (2007, 2008. и 2012. године). Сматра да је велика част за сваког спортисту наћи се међу кандидатима у престижном избору "Гласа Српске".

- Својеврсна је сатисфакција, уједно и велико признање за сваког ко се нађе у том друштву најбољих, прије свега због реномеа саме манифестације. Лијепо је бити дио тог спектакла, а посебно представља стимуланс за младе спортисте у њиховој даљој каријери - нагласила је Антонићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана