ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Миљана Антонић, чланица Стонотениског клуба Приједор: Први рекет Српске

Ненад Ђерић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Миљана Антонић, чланица Стонотениског клуба Приједор: Први рекет Српске

Приједор - Чланица Стонотениског клуба Приједор Миљана Антонић и ове године се нашла међу кандидатима за традиционалну 59. акцију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Дјевојка, која је 5. децембра напунила 27 година, овогодишња је сениорска шампионка Републике Српске, појединачно и у пару са Данијелом Балић (на првенству БиХ биле су треће у игри дублова). Освојила је клупска друга мјеста у Премијер лиги БиХ и Купу БиХ, а треће у европском Купу Краса у италијанском граду Згонику.

- Задовољна сам оствареним резултатима у години на измаку. На сениорском ТОП 8 била сам трећа са истим скором као и другопласирана Белма Бушатлић и на најбољем путу сам да добијем позив селектора сениорске репрезентације БиХ Игора Михаиловића за учешће на Свјетском екипном првенству, у априлу 2014. године у Токију. Ипак, преокупирана сам, да заједно са својим клупским другарицама Данијелом Балић и Сањом Милојица у Приједор вратим титулу екипног првака БиХ. На добром смо путу јер у првих шест кола имамо шест побједа - рекла је капитен Приједорчанки Миљана Антонић.

Појединачни домети тренутно другопласиране играчице на бх. листи били би још бољи да није и у завршној фази студија, пошто су јој преостала још два испита до окончања Фармацеутског факултета у Бањалуци. Са епитетом првог рекета Српске нашла се међу успјешним спортистима којима је ове године пасоше Србије уручио премијер те земље Ивица Дачић.

- Генерално гледано, не само на овим просторима, већ и државама окружења, стони тенис нема ону подршку друштвене заједнице, коју, као олимпијски спорт заслужује. Ипак, у Србији најбољима је олакшано студирање, мање су оптерећени и имају више времена за тренинге и припреме. Овдје морам већ размишљати и о запослењу, јер се не може егзистирати од бављена "пинг-понгом" - додала је Антонићева.

Девето мјесто

Узорна спортисткиња у одабраном друштву нашла се већ три пута, 2007, 2008. и 2012. године.

- Сваки пут сам била девета и то мјесто као да је резервисано за мене. Међутим, велика је част и само се наћи међу кандидатима. Свако номиновање доживљавам као велико признање стонотениском спорту и стимуланс младима да се баве овим лијепим, али и напорним спортом - нагласила је Антонићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана