ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Милијана Мијатовић, теквондоиста Сокола из Бијељине: Година из снова, а још много жеља

Д. Р.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Милијана Мијатовић, теквондоиста Сокола из Бијељине: Година из снова, а још много жеља

Бањалука - Кандидат Теквондо асоцијације Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске је чланица Сокола из Бијељине Милијана Мијатовић.

Иако се тек шест година бави овом спортом, 19-годишња дјевојка из сезоне у сезону напредује крупним корацима, а 2014. година за њу је била као из снова. Поред титула првака БиХ и Републике Српске, Мијатовићева је освојила јаке међународне турнире у Дервенти, Бијељини, Шапцу, Сарајеву, а резултат сезоне остварила је у Марибору, гдје се на Балканском првенству окитила бронзаном медаљом.

- Стварно сам презадовољна учињеним. Посебно ми је драга та бронза из Словеније, јер је турнир био заиста јак и окупио све такмичаре са Балкана који вриједе. Бронзу сам освојила и на Отвореном првенству Њемачке у Хамбургу, а мало ми је недостајало да исти успјех поновим у Бечу - рекла је Мијатовићева.

Талентована такмичарка вјерује да је ово само почетак њене доминације на домаћој сцени, а циљ јој је да се што прије почне борити на најјачим турнирима и скупљати бодове за Олимпијске игре, те Свјетско и Европско првенство.

Поред тренера у клубу који је један од најбољих у БиХ, велике заслуге за њене успјехе има и рад са учесницом Олимпијских игара у Лондону, репрезентативком Србије Драганом Гладовић.

- Без размишљања сам прихватила њен позив да јој будем спаринг партнер. Она је три године старија од мене, а још много искуснија што се тиче такмичења. Непотребно је причати о дјевојци која је учествовала на Олимпијским играма. Сигурна сам да ћу много напредовати с њом, а надам се да ћу једног дана и ја учествовати на Олимпијским играма - закључила је Мијатовићева.

Спорт прије факултета

Иако је била одличан ђак и имала услове да настави школовање, Милијана Мијатовић одлучила је да се у потпуности посвети спорту и не настави школовање.

- Морала сам да се одлучим за једно или друго и изабрала сам теквондо. Покушаћу да направим врхунске резултате, а за факултет није касно ни за неколико година - рекла је Мијатовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана