ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Марко Тркља, куглаш бањалучке Книн Ревите: Мајстор обарања чуњева

Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Марко Тркља, куглаш бањалучке Книн Ревите: Мајстор обарања чуњева

Бањалука - Члан куглашког клуба Книн Ревита Марко Тркља другу годину заредом је кандидат Куглашког савеза Републике Српске за традиционалну манифестацију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, коју ове године по 59. пут организује "Глас Српске".

Што се тиче успјеха у појединачној конкуренцији, поред обарања рекорда у неколико дворана широм БиХ, првог мјеста на међународном меморијалном турниру у Градишци, Тркља је одбранио наслов индивидуалног првака БиХ, а посебно истиче девето мјесто на Свјетском првенству у Мађарској. Мајстор обарања кегли поносан је на један од најбољих појединачних пласмана играча са ових простора на сениорским свјетским такмичењима.

- То је мој највећи успјех у протеклој сезони. Послије првог дана такмичења имао сам пети резултат са 598 оборених чуњева. Послије пораза, у исцрпљујућем и до посљедњег хица неизвјесном мечу, од једног из плејаде најбољих свјетских играча Данијела Тепше, појединачног првака Србије и каснијег освајача бронзане свјетске медаље, заузео сам девето мјесто, што је велики успјех - рекао је Тркља.

Као и сваки прави спортиста, момак из Билеће, који годинама каријеру гради у Бањалуци, истакао је и резултате са својим клубом.

- Освојили смо прво мјесто у Купу Републике Српске, као и Купу БиХ, те друго мјесто у Премијер лиги БиХ, чиме смо остварили пласман на Европски покал у њемачком граду Аугзбургу. Такође, у августу смо били најбољи на престижном међународном турниру у Бечеју - рекао је Тркља.

Планови

Играч са најбољим просјеком оборених чуњева у БиХ не жели да се задовољи досадашњим достигнућима.

- Планове за идућу сезону правим с намјером да буде још успјешнија од протекле, којом сам изузетно задовољан. Са екипом ме очекује борба за највиши пласман у првенству, купу, као и у међународним такмичењима, а у појединачној конкуренцији желим да задржим ореол најбољег играча у држави, као и да остварим што бољи пласман на појединачним међународним такмичењима, гдје бих издвојио појединачно свјетско првенство, које ме очекује у чешком граду Брну у мају идуће година - рекао је Тркља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана