ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Марио Којић, бициклиста Модриче: Владар друмова

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Марио Којић, бициклиста Модриче: Владар друмова

Бањалука - Марија Којића први пут ове године номиновао је Бициклистички савез Републике Српске за манифестацију Избор десет најбољих спортиста РС коју "Глас Српске" организује 59. пут заредом.

Ове године у категорији елит побиједио је на свим тркама у БиХ, постао друмски шампион Премијер лиге БиХ у појединачној конкуренцији и заузео прво мјесто у генералном пласману.

- Иако нисам одрадио комплетне припреме пред почетак прошле сезоне, успио сам да побиједим на свим тркама у БиХ. Мислио сам да ће остали такмичари бити мало спремнији, али нисам имао већих проблема да дођем до тријумфа - изјавио је Којић.

Као највредније резултате истакао је то што је постао шампион БиХ, као и учешће на Свјетском купу у Италији.

- Титула првака државе донијела ми је 110 UCI бодова уз још три освојена у Италији тако да сам се једно вријеме базирао само на освајање UCI бодова. Они су ми веома битни у каријери, јер ако их скупим довољно моћи ћу да наступим на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године, што је мој велики сан - додао је Којић.

Члан БК Модрича већ је кренуо са базичним припремама за идућу сезону, док је за јануар планирао да оде на море гдје су бољи услови за рад.

- Да бих изборио наступ на ОИ као државни првак морам да возим UCI трке серије C1, C2 и C3 на којима могу стићи до нових бодова. Првенствено желим да одбраним шампионску титулу у БиХ коју сам освајао четири године заредом. Уз то желим да се посветим међународним тркама на којима ћу покушати да остварим што боље резултате. Имамо позиве да наступимо на такмичењима у Србији и Хрватској, али због лоше финансијске ситуације нисмо у стању да позитивно одговоримо на све понуде које добијемо. Спонзоре је практично немогуће пронаћи и то је наш највећи проблем - казао је Којић.

Награда

Номинацију матичног савеза за акцију "Гласа Српске" схватио је као награду.

- Бициклистички савез ове године први пут номиновао ме као свог кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, тако да то доживљавам као велико признање за свој досадашњи труд. Очигледно је да су моји резултати признати и препознати. Они су створили обавезу да их барем поновим, а и поправим идуће сезоне - изјавио је Којић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана