ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Маринко Матичић, Кик-бокс клуб Драженко Нинић: Шампион крунисан у Грчкој

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Маринко Матичић, Кик-бокс клуб Драженко Нинић: Шампион крунисан у Грчкој

Бањалука - Члан Кик-бокс клуба "Драженко Нинић" Маринко Матичић кандидат је Кик-бокс савеза Републике Српске за овогодишњу, 59. акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста.

За његову номинацију највећу заслугу има златна медаља, коју је освојио на Свјетском првенству у верзији Универзалне кик-боксерске уније (УКЦ) у грчком граду Хераклио. У постојбини модерних олимпијских игара, младић из Модриче био је неприкосновен у дисциплини "К-1", категорија до 65 килограма.

- На путу до свог највећег успјеха имао сам три препреке, јер сам вољом жријеба био слободан у осмини финала. У четвртфиналу сам за ривала имао репрезентативца Србије Седада Буквића, кога сам савладао прекидом у другој рунди. Послије ове побједе медаља је већ била осигурана, али сам желио више. У полуфиналу сам се састао са представником Косова Дарданом Меникшијем. У све три рунде сам био бољи, а судије су ми једногласно додијелиле побједу - рекао је Матичић.

У финалу га је чекао бранилац титуле свјетског шампиона Американац руског поријекла Нико Цигарас.

- Себи сам обећао да ћу у финалу дати све од себе, па шта буде. И тако је и било. У меч сам ушао опрезно, али сам веома брзо схватио да не треба да стрепим од ривала. Кренуо сам агресивније и до краја меча сам стекао убједљиву бодовну предност, што ми је донијело титулу свјетског првака. То је тренутак који се не заборавља и памти за читав живот - нагласио је Матичић.

Његови планови за 2014. годину су амбициозни.

- Желим да наступим на Европском првенству у верзији Свјетске асоцијације кик-бокса (WAKO) и наравно да освојим медаљу. Надам се да ћу у томе успјети - додао је Матичић.

Идол

Највећи идоли Маринка Матичића су двојица кик-боксера која су већ била на листама у традиционалној акцији "Гласа Српске".

- Драженко Нинић је прославио име нашег кик-бокса на свим свјетским меридијанима. Он ми је, уз Дениса Марјановића, који је у избору за 2012. годину заузео друго мјесто, узор - нагласио Матичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана