ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Кристина Клачар, кандидат Спортског савеза Ме-Не-Ра-Ли: Циљ медаља у Лос Анђелесу

Г.С.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Кристина Клачар, кандидат Спортског савеза Ме-Не-Ра-Ли: Циљ медаља у Лос Анђелесу

Пале - Члан удружења "Сунце" из Пала Кристина Клачар кандидат је Спортског савеза ментално недовољно развијених лица за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Ова свестрана спортисткиња рођена је прије 19 година, а постиже изузетне резултате у атлетици. У дисциплинама 200 метара и скок удаљ била је без премца у БиХ, али и шире. Током 2014. године освојила је прво мјесто на Отвореном првенству Републике Српске и на међународном такмичењу Спортских игара Оазе. Овим успјесима изборила је наступ на љетним Олимпијским играма, којим је 2015. године домаћин амерички град Лос Анђелес. На специјалној Олимпијади (љетне игре) освојила је друго мјесто на 200 метара и четврто мјесто у дисциплини скок удаљ, док је на јуниорском првенству РС у Сокоцу освојила треће мјесто у скоку удаљ у конкуренцији старијих јуниора појединачно.

- Задовољна сам оствареним резултатима у години на измаку, а све захваљујући великој помоћи људи из матичног удружења и мог тренера Миленка Вујиновића, али и Спортског савеза ментално недовољно развијених лица Републике Српске. Надам се да ћемо имати довољно средстава за припреме и одлазак у Лос Анђелес на такмичење. Велика ми је жеља да одем тамо и да се покажем у најбољем свјетлу и вратим са медаљом око врата - рекла је Клачарева.

Ова дјевојка поред атлетике има запажене резултате и у стоном тенису, боћању и скијању. На државном првенству у Зеници освојила је сребрну медаљу у стоном тенису, као и на Спортским играма Оазе, гдје је поред стоног тениса покупила и бронзану медаљу у дворанском боћању.

- Поред атлетике, за коју немамо баш адекватне и најбоље услове, много волим и стони тенис. Током зиме највише играмо стони тенис и све ми боље иде у овом спорту, што показују и моји резултати - закључила је Клачарева.

Школа

Послије основне школе Кристина Клачар је завршила и средњу школу и по занимању је кулинарски техничар. Поред тога, активан је члан удружења "Сунце" и готово свакодневно помаже у раду и унапређењу услова за рад овог удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана