ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Катарина Јокић, тенисерка Слободе из Новог Града: Бисер бијелог спорта

ПИШЕ: Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Катарина Јокић, тенисерка Слободе из Новог Града: Бисер бијелог спорта

Бањалука - Катарина Јокић је кандидат Тениског савеза Републике Српске за овогодишњу акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста РС.

Након што је прије двије године била на листи перспективних спортиста које стипендира Министарство породице, омладине и спорта Српске, Катарина је показала да није узалуд била на тој листи пошто је ове године стигла до првих бодова на WTA листи, а сезону је завршила на 737. мјесту са 21 бодом. Најбољи пласман на WTA листи био јој је 604. мјесто крајем јуна ове године. На ITF ранг-листи заузима 79. мјесто са 384 бода.

- Помало сам изненађена што сам баш ја номинована за акцију "Гласа Српске", али то је признање матичног савеза да цијени моје резултате које сам направила ове године. Била сам на листи перспективних спортиста и сама номинација међу најбоље у Српској потврда је да напредујем у каријери - изјавила је Јокићева.

Као највећи успјех у 2014. години истиче освајање сениорског ITF турнира у Шибенику за узраст до 18 година, док је у истој конкуренцији играла финале у Будви. У јуниорској конкуренцији освојила је турнир у америчком граду Бредентону, Панчеву и Будимпешти (у синглу и дублу), а играла је финала у Умагу, Фиренци (обје конкуренције) и италијанском Салсомађореу.

- Трофеј у Шибенику моја је прва професионална титула у каријери, која ме учинила веома срећном. То је био велики подстрек за даље и након тог турнира одиграла сам још доста добрих мечева. Остаје жал што на појединим нисам стигла до још неког трофеја јер сам имала прилике за то. Ипак, не смијем бити незадовољна већ морам да увидим грешке па да их исправим - казала је Јокићева.

Катарина је рођена у Зрењанину 19. априла 1998. и тенисом се бави од шесте године, а идоли су јој Жистин Енан Арден, те Роџер Федерер и Новак Ђоковић.

Припреме у САД

Тренутно се Катарина са остатком своје породице налази у Мајамију, гдје тренира у академији "Еверт" и спрема се за идућу сезону.

- Сматрам да сам доста тога доброг направила ове године и да ћу у 2015. години поправити резултате и освојити више турнира. Сигурно је да ће бити много теже него до сада, али имам воље и снаге да наставим предано радити, па ће и резултати доћи - казала је Јокићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана