ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Ивана Нинковић, пливачица Олимпа из Бањалуке: Оборила девет рекорда БиХ

Данијел Радујковић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Ивана Нинковић, пливачица Олимпа из Бањалуке: Оборила девет рекорда БиХ

Бањалука - Најбоља пливачица Републике Српске и БиХ и члан Олимпа из Бањалуке Ивана Нинковић трећу годину заредом кандидат је Пливачког савеза Републике Српске. за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Учествовала је на Свјетском првенству у Барселони за које је испливала А норму. Тамо је у дисциплини 50 метара прсно заузела 33. мјесто. На Медитеранским играма у Мерсину била је четврта на 50 прсно, а историјска медаља "измакла" јој је за само једну стотинку.

- Нисам баш задовољна резултатима из Барселоне, нарочито у трци на 50 метара. Имала сам и јако тешку квалификациону групу, пливала сам са свјетском рекордерком Јулијом Ефимовом, имала сам и малу трему и то је утицало да не постигнем жељени резултат. Ипак, ове сезоне сам постигла добре резултате, поправила сам времена што и нисам очекивала за тако кратко вријеме. Остаће увијек жал за медаљом са Медитеранских игара, јер је мој заостатак био незнатан, али на крају сам задовољна јер је и то велики резултат. Идуће сезоне очекујем још боље резултате, јер увијек настојим да напредујем - казала је Нинковићева.

Она је протекле године чак девет пута поправљала рекорде БиХ. У дисциплини 50 метара прсно рекорда је обарала два пута и он сада износи 31,22 секунде. На дупло дужој дионици три пута (1:08,92 минуте), а на 200 прсно чак четири пута (2:36,31). На домаћим и интернационалним митинзима освојила је мноштво медаља и постигла је запажене резултате.

- Све освојене медаље ми свакако много значе поготово што сам испливала добра времена. Остварени резултати ће ми добро доћи на плану самопоуздања. Такође, скупила сам доста искуства на свим великим такмичењима што ће ми значити у даљој каријери - додала је пливачица Олимпа.

Награде

Ивана Нинковић прошле године била је најбољи спортиста Републике Српске, а годину дана раније била је девета.

- Много су ми значиле награде јер се исплатио сав труд који сам уложила током читаве сезоне и то је било неко признање и подстрек да још боље радим и да докажем да сам стварно најбоља спортисткиња Републике Српске и БиХ - закључила је Ивана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана