ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Ивана Нинковић, пливачица Олимпа из Бањалуке: Изборила стипендију Аризона стејта

Данијел Радујковић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Ивана Нинковић, пливачица Олимпа из Бањалуке: Изборила стипендију Аризона стејта

Бањалука - Пливачица Олимпа из Бањалуке Ивана Нинковић има прилику да се и четврти пут нађе међу десет најбољих спортиста Републике Српске јер је и ове године кандидат Пливачког савеза.

Нинковићева је поново била доминантна на такмичењима у БиХ, гдје је освојила велики број, углавном златних, медаља. На Љетном првенству БиХ у Бањалуци била је прва у свих шест дисциплина у којима је пливала. У већини дисциплина испливала своја најбоља времена, а четири пута је поправљала рекорде БиХ и то на 200 метара прсно три пута и једном на 50 прсно. Такође, медаље је редовно доносила са такмичења у региону. Била је и учесник Европског првенства у Берлину, гдје је на 50 прсно заузела 32. мјесто, док је на дупло дужној дионици била 39. Добрим наступом на "Бањалука опен 2014" испунила је норму за Свјетско првенство у Казању 2015. године и то у дисциплини 50 прсно.

- Ову сезону сам завршила веома доминантно на такмичењима у БиХ и регији. Поправила сам резултате у дисциплинама краул и делфин, што је за мене веома важно. Са А нормом сам наступила у Берлину. Трема је урадила своје, тако да сам лоше испливала квалификације и нисам успјела ући у полуфинале, а да сам испливала свој најбољи резултат, могла сам се наћи у финалу - рекла је Ивана.

Добрим резултатима добила је пуну стипендију Аризона стејт универзитета и тако потврдила квалитет. Имала је испливану норму за Свјетско првенство у Дохи, које је недавно одржано, али је због обавеза на колеџу морала да одустане.

- Велики је успјех уписати Аризона стејт и добити пуну стипендију на овако реномираном колеџу. Период од три мјесеца, колико сам већ овдје, прошао ми је веома брзо и успјешно сам се уклопила у њихов систем учења и тренирања. Одувијек сам прижељкивала да имам овако добре услове. Прво велико такмичење у наредној сезони је првенство колеџа NCAA у фебруару 2015. године. Након тога настављам припреме за СП у Казању и покушаћу да испуним норму за ОИ у Риу - додала је Ивана.

Награде велика обавеза

Ивана Нинковић посљедње три године редовно је била међу десет најбољих спортиста Републике Српске. Девето мјесто је освојила 2011. године, прво 2012, а четврто прошле године. Она се нада да ће бити међу десет и ове.

- Велика је част и задовољство наћи се међу најбољим спортистима РС. Уједно је то и велика обавеза да тренирам још боље како бих оправдала указано повјерење. Искрено се надам да ћу се наћи међу десет најбољих спортиста РС јер сам најбоља пливачица РС и БиХ - рекла је Нинковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана