ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Горан Максимовић, чувар мреже Дрине из Зворника: Ветеран међу стативама

Д. Г.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Горан Максимовић, чувар мреже Дрине из Зворника: Ветеран међу стативама

Зворник - Голмана и капитена Дрине из Зворника Горана Максимовића предложио је Фудбалски савез Републике Српске, као кандидата за најбољег спортисту 2014. године у традиционалној акцији коју 60. пут организује "Глас Српске".

Овај 36-годишњи фудбалер ово признање заслужио је са разлогом, јер је својим дугогодишњим играма допринио да се Дрина два пута окити титулом првака Републике Српске, а једном је то урадио са Радником из Бијељине. Иако ветеран, даје пуни допринос играма Дрине у Премијер лиги БиХ, а према ономе што пружа, сигурно је да још не размишља о крају каријере.

- У Дрину сам стигао у прољеће 2009. године када се екипа борила и изборила за први титулу првака Републике Српске. Тада смо са доста напора стигли до титуле, за разлику од прошле године, када смо били убједљиви и практично без конкуренције освојили другу титулу. Драга ми је и титула са Радником, који сам такође увео у Премијер лигу - рекао је Максимовић.

Каријера овог узорног спортисте и врсног голмана почела је 1987. године када је заиграо у пионирима Лознице. Прошао је све селекције овог клуба, а затим је наставио каријеру у Јединству путеви из Ужица, Раднику, Мачви из Шапца, поново у Лозници а онда се преселио на стадион крај Дрине. Иако у поодмаклим годинама, Максимовић брани као младић, а својим играма улива повјерење играчима одбране. Као дугогодишњи капитен је омиљен међу играчима и публиком у Зворнику.

- Нисмо у потпуности задовољни учинком у јесењој полусезони. Било је неколико киксева, нарочито на домаћем терену, али смо зато били доста успјешни на страни. Имамо реалне шансе да обезбиједимо опстанак у Премијер лиги, уз услов да се појачамо са једним квалитетним нападачем и играчем средине терена - додао је Максимовић.

Тренер

У богатој каријери Горан Максимовић је радио са доста тренера.

- За мој развој је најзаслужнији Миле Милановић који ме је тренирао у екипама Лознице, Мачве, Радника и Дрине. Морам истаћи да сам радио и са Младеном Милинковићем и у последње вријеме са Драганом Мићићем. Свима њима сам захвалан на мојим играма у различитим клубовима - рекао је Горан Максимовић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана