ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Горан Дојчиновић, возач Ауто-мото клуба Професионал: Дијамантска кацига Републике Српске

Дарко Нинковић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Горан Дојчиновић, возач Ауто-мото клуба Професионал: Дијамантска кацига Републике Српске

Бањалука - Кандидат Спортског ауто-мото савеза Републике Српске за традиционалну манифестацију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста Републике Српске је Горан Дојчиновић, члан АКК "Професионал" Бањалука.

Захваљујући добрим резултатима, које је пружао током претходне сезоне, Дојчиновић је заслужио да се нађе међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста. У претходној сезони постао је шампион Републике Српске и БиХ у ауто-тркама на брдским стазама.

Такмичи се од 1999. године у дисциплинама ауто-трка на брдским и кружним стазама. У каријери се попео 48 пута на подијум, а шампионску титулу Републике Српске понио је 17. пута, док је титулу првака БиХ освојио 12 пута. У оба шампионата освојио је три "Златне кациге", а у његовом власништву се налази и "Дијамантска кацига", које је прва у историји ауто-спорта у БиХ.

Три узастопне титуле шампиона или три титуле у пет година доносе "Златну кацигу". Да би такмичар стигао до "Дијамантске кациге" неопходно је да освоји три златне, што представља изузетну успјешност и посвећеност у овом спорту.

- Ова сезона ми је била једна од најзначајнијих, јер сам остварио највећи циљ, а то је освајање "Дијамантске кациге". Било ми је потребно 16 година да дођем до ње, те сам из тог разлога био под великим притиском - рекао је Дојчиновић.

У овој сезони одвезао је пет брдских трка и у свих пет заузео прво мјесто. Титулу је обезбиједио већ у четвртој трци, али га то није опустило да не тријумфује и у посљедњој трци сезоне која за њега није имала такмичарски значај. Рекордер је на већини стаза, а планови за будућност у вези су са међународном сценом.

- На домаћој сцени остварио сам све што сам хтио и могао. План ми је да се такмичим у међународним тркама ако успијем да пронађем новац којим бих то могао и остварити. То би била прилика на којој бих представио клуб, град и Републику - изјавио је Дојчиновић.

Листа

Горан Дојчиновић је био у изабраном друштву на јубиларном 50. избору одржаном 2004. године, када је заузео десето мјесто.

- Поздрављам манифестацију "Гласа Српске" коју сматрам веома добром и квалитетном. Поносан сам што по други пут имам прилику да се нађем међу кандидатима за избор спортисте године и што ме је Савез предложио. Ово је потврда мојих досадашњих резултата и времена које сам посветио овом спорту - изјавио је Дојчиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана