ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Филип Адамовић, кандидат Кошаркашког савеза РС: Сезона из снова

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Филип Адамовић, кандидат Кошаркашког савеза РС: Сезона из снова

Бањалука - Много година чекао је Филип Адамовић да његова Игокеа коначно прекине доминацију Широког у првенству БиХ и освоји титулу, да би то и дочекао у 2013. години.

Добре партије у дресу побједника првенства и освајача Купа БиХ те првопласиране екипе Јадранске лиге препоручиле су овог врсног плејмејкера да га Кошаркашки савез Републике Српске предложи као свог кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

- Иза Игокее је остала сезона из снова. Потајно смо се надали добром наступу у АБА лиги, да бисмо на крају сами себе изненадили освајањем првог мјеста у лигашком дијелу такмичења. Можда послије свега остаје жал за пропуштеном приликом да заиграмо у финалу регионалног такмичења и изборимо наступ у Евролиги, али и овако смо презадовољни урађеним. Поред одличних игара Игокее у АБА лиги, мене је највише обрадовала шампионска титула у БиХ, која нам је неколико пута била надомак руке да би нам на крају измицала - изјавио је Адамовић.

Окончањем сезоне Адамовић је одлучио да промијени клуб и опроба се у иностранству. Избор је пао на шампиона Румуније Асесофт којег са клупе предводи Бањалучанин Владимир Арнаутовић. Судбина је хтјела да се управо Адамовићев бивши и садашњи клуб сретну у групи Е Еврокупа.

- Било је веома необично када сам у Лакташима играо против својих пријатеља из мог клуба, али сам морао да се помирим са тим иако није било лако - рекао је Адамовић.

Признао је да се силно обрадовао када је сазнао да га је Кошаркашки савез Републике Српске кандидовао за манифестацију "Гласа Српске" .

- Добре игре које сам пружао у дресу Игокее тако су добиле на тежини. Циљеви су ми да идуће године наставим тамо гдје сам стао са Игокеом. Желим да са својим новим клубом освојим првенство Румуније и наставимо низ од три везане шампионске титуле - истакао је Адамовић.

Треба нагласити и то да је Адамовић потенцијални репрезентативац БиХ.

Каријера

Адамовић је рођен у Александровцу 1988. године и каријеру је започео управо у Игокеи те прошао све млађе селекције. Кошаркашки пут затим га је одвео у Младост (Мркоњић Град), Слободу (Тузла), Сервицијум (Градишка), Борац (Бањалука), да би се затим вратио у матични клуб. Прошле године на листи десет најбољих спортиста Републике Српске нашао се још један члан Игокее Милош Коматина, који је заузео пето мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана