ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Драгица Драпић, каратисткиња Леотара из Требиња: Година без пораза

Чедомил Муцовић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Драгица Драпић, каратисткиња Леотара из Требиња: Година без пораза

ТРЕБИЊЕ - Каратисткиња Драгица Драпић 2010. године ушла је у бесмртност и постала лауреат "Гласа Српске". Тада је мислила да је досегнула врхунац бављења спортом, међутим, тај избор јој је био још већи мотив да настави да ради, да више тренира и у овој години је остварила још боље резултате, те са правом очекује висок пласман и ове године.

- Неизмјерно сам задовољна резултатима у 2014. години, која је најуспјешнија у мојој каријери. У овој години освојила сам два злата у борбама појединачно и екипно и бронзу у катама на Европском првенству у Русији и још много медаља на домаћим такмичењима. Такође, положила сам за мајстора каратеа четврти дан, а уз све то успјешно обављам улогу мајке 20-мјесечном сину Милутину. Са поносом могу рећи да је протекла година година без пораза, уз један неријешен меч и једну дисквалификацију. Све остале мечеве сам добила врло убједљиво - рекла је Драпићева.

Европско првенство у Русији је свакако било врхунац сезоне и све припреме су биле посвећене овом такмичењу.

- Осим што сам по трећи пут постала првак Европе у борбама појединачно, те, заједно са клупским колегиницама из Леотара Мајом Мирдињо и Тамаром Лозо, освојила златну медаљу у борбама екипно и бронзу у катама, у памћењу ће ми посебно остати два финала. У финалу сам савладала противника из Русије са 6:1, а у финалу екипно смо доминирале над великом свјетском карате силом Италијом и побиједиле их као никад до сада са 18:1. Имала сам огромни мотив, нисам себи дозвољавала ниједну грешку, јер сам се ипак одвојила од дјетета на седам дана, што ми је веома тешко пало. Успјех у катама добија још више на значају, ако се зна да смо биле у различитим градовима, тако да нисмо могле свакодневно да вјежбамо. Од тренера и судија сам добила похвале да сам на овом такмичењу бриљирала и била најбољи такмичар - закључила је Драпићева.

Планови

Планови за 2015. нису још дефинисани, али од Драгице Драпић увијек се очекују златне медаље.

- Мислила сам да се 2008. и 2010. година неће лако поновити, а сада мислим да се 2014. година исто тако неће поновити, мада је у спорту све могуће. Надам се да ћу наставити истим темпом, па ако се некад опет коцкице сложе, ето мене, четврти пут, на Избору спортисте Српске. Календар такмичења и активности за сљедећу годину нисам још погледала, али очекује ме много такмичења, поготово међународних - рекла је Драпићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана