ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Драган Сикима, кошаркаш у колицима: Предводио екипу до регионалне титуле

Д. Н.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Драган Сикима, кошаркаш у колицима: Предводио екипу до регионалне титуле

Бањалука - Кандидат Савеза кошарке у колицима за Избор десет најбољих спортиста године Републике Српске је Драган Сикима, члан Кошаркашког клуба инвалида Врбас Бањалука.

Свој квалитет потврдио је овосезонским партијама које је пружао и којим се истакао као један од кључних играча своје екипе. ККИ Врбас је актуелни шампион регионалне НЛБ лиге, а Сикима је био један од најзаслужнијих играча који су Бањалучанима донијели овај трофеј.

- Освојили смо регионалну НЛБ лигу за сезону 2013-2014, што је немјерљив допринос за развој овог спорта. Ове сезоне нам је први пут да бранимо трофеј најбољег тима и мислим да је ово одличан резултат и поносан сам на своју екипу - рекао је Сикима.

Он је у протеклој сезони са клубом био освајач турнира у Бањалуци. Врбас је као један од првих спортских клубова инвалида на подручју Републике Српске изградио своје препознатљиво име у региону захваљујући својим успјесима. Кандидат за Избор десет најбољих спортиста је са овим клубом био учесник бројних домаћих и међународних турнира у Аустрији, Чешкој, Словенији и увијек се истицао квалитетном игром.

- У многим међународним турнирима остварили смо запажене резултате. Наступам и за кошаркашки клуб у колицима Бијељина и члан сам репрезентације Србије са којом ћу наступити на Европском првенству 2016. године у Бихаћу - закључио је Сикима.

Наступи за репрезентацију Србије представљају потврду Сикиминих игара, а кошаркаш је истакао да је учешће у јубиларном 60. избору спортисте велико признање.

- Осјећам се задовољним и поносним што ме Савез кошарке у колицима изабрао да будем кандидат за манифестацију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске - изјавио је Сикима.

Семберија

Драган Сикима проглашен је за најбољег спортисту инвалида региона Семберије 2008. године у организацији "Семберских новина", којима је то био 31. пут да бирају најбољег регионалног спортисту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана