ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Ђорђе Томић, боксер бијељинског Радника: Кандидат за Рио де Жанеиро

И. С.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Ђорђе Томић, боксер бијељинског Радника: Кандидат за Рио де Жанеиро

Бијељина - Члан боксерског клуба Радник из Бијељине Ђорђе Томић нашао се међу кандидатима за традиционални Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

- Почетком 2013. године на сениорском првенству БиХ поновио сам успјех из 2012. и окитио се по други пут титулом првака, а жири ме је прогласио најбољим техничарем првенства. Био сам кандидат за одлазак на Медитеранске игре у турском граду Месину, али промјеном АИБА правилника нисам могао наступити, с обзиром на то да још немам 19 година. Међутим радујем се што су ме Свјетска боксерска асоцијација и Међународни олимпијски комитет већ регистровали као олимпијског кандидата за Игре у Рио де Жанеиру 2016. године - нагласио је Томић.

Ове године освојио је прво мјесто у својој категорији на "Златној рукавици", а на овом престижном такмичењу проглашен је за најбољег техничара.

- За мене је то изузетно признање, јер су ове године на овом веома јаком међународном турниру наступили боксери из 22 земље. Уз све то на више турнира у окружењу ове године проглашаван сам најбољим боксером турнира - додао је Томић.

Сама кандидатура међу најбоље спортисте Републике Српске је на њега оставила изузетан утисак.

- Послије мукотрпног рада и одрицања да бих постигао значајне резултате, указала ми се прилика да учествујем у избору за најбољег спортисту Републике Српске. То значи да неко ипак прати оно што ми из малих спортова остварујемо. То ће ми бити додатни стимуланс у наставку каријере - рекао је Томић.

Позиви

Свјетска боксерска асоцијација (АИБА) више пута га је позивала у кампове. Био је у Предолимпијском кампу у Велсу за игре 2012. године, као један од најперспективнијих младих боксера свијета. Пружена му је шанса да о њиховом трошку учествује у квалификацијама за Олимпијске игре у Лондону 2012, иако је тада имао непуних 17 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана