ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Ђорђе Паштар, куглаш Козаре из Градишке: Чуњеви падали као од шале

Д. Н.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ Ђорђе Паштар, куглаш Козаре из Градишке: Чуњеви падали као од шале

Бањалука - Куглашки савез предложио је Ђорђа Паштара, најбољег куглаша Премијер лиге БиХ, као кандидата за Избор десет најбољих спортиста године Републике Српске.

У години на измаку Паштар је 16. пут постао првак Републике Српске у појединачној конкуренцији, 12. пут заредом, а освојио је осму титулу шампиона БиХ. Уз све то био је најбољи играч Премијер лиге БиХ. У прољећном дијелу сезоне 2013/14. имао је просјек од 614 оборених чуњева, а у јесењем дијелу шампионата у сезони 2014/15. просјек му је 608,89, али је и то довољно да буде на првом мјесту.

- Осјећам се задовољним и поносним што сам поново међу кандидатима за традиционалну манифестацију "Гласа Српске". Иако сам много пута био међу кандидатима, три пута на листама, а 2004. године и побједник, нова номинација за мене представља потврду досадашњег рада и добрих резултата. Овим сам доказао себи и другима да сам у врху и да и даље могу да играм на високом нивоу - изјавио је Паштар.

На турниру "Градишка 2014" освојио је прво мјесто са срушених 668 чуњева, што је нови рекорд куглане "Козара", али имао је и одличних остварења на међународној сцени.

- Сваки одлазак на неку смотру изван БиХ представља велики изазов, али и прилику за ново доказивање. Тако је било и ове године, а од вреднијих резултата истакао бих онај са Свјетског првенства у Брну, гдје сам у конкуренцији 64 куглаша из 17 држава био 16. у генералном пласману. На истој смотри заузео сам седмо мјесто у дисциплини спринт, гдје сам у четвртфиналу поражен од румунског репрезентативца Лупуа. У комбинацији сам био осми са 884 чуња. У квалификацијама на 120 хитаца срушио сам 656 чуњева и заузео 16. мјесто. Поражен сам у шеснаестини финала и са 622 чуња заузео 24. позицију - нагласио је Паштар, који на посљедњој објављеној свјетској ранг-листи од 16. октобра ове године заузима 33. мјесто са 1.505 бодова.

Јубиларни избор

Ђорђе Паштар више пута био је кандидат за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, а три пута се нашао у одабраном друштву. У избору за 1998. годину био је седми, годину касније други, а прије десет година, на јубиларном, 50. избору проглашен је за најбољег спортисту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана