ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Дарко Савић, кајакаш бањалучког Врбаса: Довеслао до осмог мјеста на свијету

Данијел Радујковић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Дарко Савић, кајакаш бањалучког Врбаса: Довеслао до осмог мјеста на свијету

Бањалука - Члан кајак-кану клуба Врбас из Бањалуке Дарко Савић и ове године је кандидат Кајак-кану и рафтинг савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Савић је ове године заузео осмо мјесто на ранг-листи Свјетске кајакашке федерације са 318 бодова и тако се сврстао међу најбоље кајакаше свијета. Интернационална кану федерација (ICF) прогласила га је потенцијалним олимпијцем па је са најбољим кротитељима брзака на планети радио је на усавршавању. Бањалучанин је освајао прва мјеста на Отвореном првенству БиХ у дисциплинама спринт, спуст и слалом и тако доказао да је неприкосновен у БиХ. Поред тога још шест пута био је први на разним такмичењима у БиХ и региону. На Европском првенству у словеначком Бовецу био је 15, док је на Свјетском био 23. Имао је запажених наступа и у Свјетском купу гдје је најбољи резултат имао у трци која је одржана у Бањалуци када је заузео пето мјесто.

- Ове године трке Свјетског купа биле су јако успјешне за мене. Први сам са ових простора који се нашао у топ десет најбољих кајакаша свијета. Својим резултатима обезбиједио сам БиХ четврто мјесто на свјетској ранг-листи одмах иза Француске, Словеније и Аустрије. Дисциплина у којој се такмичим, кајак, најмасовнија је и самим тим изузетно је јака конкуренција. Ову годину сам напорно тренирао и максимално се залагао да свој клуб ККК Врбас, град Бањалуку, Републику Српску и БиХ представим у најбољем свјетлу - казао је Савић.

Савић се већ два пута нашао међу првих десет спортиста РС, пошто је 2010. године био седми, а 2012. трећи.

- Велика ми је част да и ову годину представљам кајак спорт и да будем раме уз раме са нашим најбољим спортистима - закључио је Савић.

Пасош

Дарко Савић је један од десет спортиста из Републике Српске којем је премијер Србије Ивица Дачић уручио пасош Републике Србије на недавно одржаној свечаности у Београду.

Овај двадесетдвогодишњи кајакаш из Бањалуке је и стипендиста Министарства породице, омладине и спорта РС као потенцијални олимпијски кандидат 2011. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана