ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Дарија Китић, Стрељачки клуб Геофон: Нови рекорди на нишану

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Дарија Китић, Стрељачки клуб Геофон: Нови рекорди на нишану

Бањалука - Кандидат Стрељачког савеза Републике Српске за традиционалну манифестацију "Гласа Српске", Избор десет најбољих спортиста РС, другу годину заредом је чланица СК Геофон из Теслића Дарија Китић.

- Част ми је што ме је мој Савез поново кандидовао за Избор најбољих спортиста РС. Прошле године освојила сам осмо мјесто и то је било велико признање за мој рад, а пошто сам опет номинована значи да моји резултати имају тежину - изјавила је Китићева.

Теслићанка је била чланица репрезентације БиХ која је учествовала на Медитеранским играма ове године у Мерсину на којима је освојила 11. мјесто у гађању ваздушном као и 15. у гађању малокалибарском пушком.

- Било је то нешто ново за мене. На веома јаком такмичењу окупио се велики број такмичара на којем је било тешко доћи до медаље. Мој највећи проблем огледао се у томе што сам ишла без тренера тако да морам бити задовољна постигнутим резултатима иако је могло боље. Вјерујем да ћу на сљедећој смотри земаља са Медитерана остварити много бољи резултат - додала је Китићева.

Стрељаштвом се почела бавити прије 11 година у Геофону. Тренутно држи пет рекорда Републике Српске и три БиХ у различитим стрељачким дисциплинама. Носилац је спортског звања интернационални мајстор стријелац. Ове године на Европском првенству у Данској била је 49. на Интернационалном такмичењу у Трзину освојила је шесто мјесто, а на такмичењима у Сплиту и Белом Манастиру заузела је десето мјесто. Када су у питању даљи планови они су првенствено везани за међународна такмичења.

- Прва жеља ми је да почне лига БиХ и да наставим поправљати рекорде, а вољела бих да на међународној сцени остварујем запаженије резултате - истакла је Китићева.

Партизан

Због несугласица у СС БиХ сва такмичења су отказана тако да је Китићева прешла у београдски Партизан за који понекад наступа у Лиги Србије.

- Добила сам понуду из Београда коју сам прихватила јер код нас нема такмичења и то је оно што ми тренутно највише недостаје. Лоше стање са финансијама условљава наша путовања, тако да у Србију као и остала међународна такмичења идемо кад имамо пара - изјавила је Китићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана