ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Данијел Блажић, Џију-џицу клуб Славија Источно Сарајевo: Упорност се увијек исплати

Г. А.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Данијел Блажић, Џију-џицу клуб Славија Источно Сарајевo: Упорност се увијек исплати

Источно Сарајево - Вишеструки првак Републике Српске у џијуџици Данијел Блажић, захваљујући успјесима у кимону, другу годину заредом је кандидат матичног савеза за Избор десет најбољих спортиста Српске у организацији "Гласа Српске", који ће 18. децембра доживјети 60. издање.

За шест година колико тренира овај спорт у Славији из Источног Сарајева, постао је један од најбољих такмичара на Балкану и власник је мајсторског звања црни појас први дан. Његове резултате препознала је и локална заједница, те се талентовани такмичар шесту годину заредом нашао међу најбољим спортистима општине Источно Ново Сарајево.

У претходној сезони наставио је да обогаћује витрину новим медаљама и пехарима које је одавно престао да броји. Освојио је четири златне, једну сребрну и двије бронзане медаље.

- Задовољан сам оствареним резултатима у категорији до 77 килограма у сезони која је већ иза нас, и још једном сам показао да се упорност исплати. Освојио сам прво мјесто у Добоју на Првенству Српске, а исти резултат поновио сам и на међународном турниру "Видовдан опен" у Бањалуци. Златне медаље сам освојио и на међународним турнирима "Источно Сарајево опен" и "Скопље опен" у Македонији. На Европском купу у Словенији сам се морао задовољити сребрном медаљом, а бронзе сам освајао на међународном турниру у Каменици и Европском купу у Румунији - нагласио је Блажић.

У марту ове године добио је од македонске Џијуџицу федерације захвалницу за развој и унапређење овог спорта у тој држави. Велику захвалност за стечене вјештине и остварене резултате дугује тренерима Огњену Црногорцу, Дарку Авраму и Невену Весељаку.

- Поносан сам што сам се по други пут заредом нашао у конкуренцији за избор десет најбољих спортиста Српске. Прошле године сам одлуком стручног жирија заузео девето мјесто, што је за мене било и највеће признање у спортској каријери и мотивација да наставим са радом - рекао је Блажић.

Студент

Данијел Блажић рођен је у Сарајеву 5. маја 1990. године. Студент је Криминалистичког факултета у Сарајеву. Волонтерски тренира млађе категорије у Џију-џицу клубу Славија, а привремено је запослен у Агенцији за истраге и заштиту SIPA у Источном Сарајеву.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана