ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Бранислав Обрадовић, рукометаш бањалучког Борца м:тел: Одбрањена дупла круна

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Бранислав Обрадовић, рукометаш бањалучког Борца м:тел: Одбрањена дупла круна

Бањалука - Одбрањена двострука круна била је разлог да Рукометни савез Републике Српске као кандидата за Избор десет најбољих спортиста у организацији "Гласа Српске" предложи капитена бањалучког Борца м:тел Бранислава Обрадовића.

Као и у неколико претходних година, великан из Господске улице имао је великих финансијских проблема, али то није сметало рукометашима овог клуба да поново надмаше конкуренцију. Нису успјели да одбране и трећи пехар, јер су због недостатка новца одустали од Купа Републике Српске.

- У лиги за првака освојили смо прво мјесто у конкуренцији сарајевске Босне, Коњуха из Завидовића и зеничког Челика. Требало је да будемо домаћин финалног турнира Купа БиХ, али је он одржан у Љубушком, гдје смо у полуфиналу савладали Коњух, а у финалном мечу домаћи Извиђач. На европску сцену нисмо изашли, јер није било новца за котизацију за наступ у квалификацијама за Лигу шампиона - истакао је искусни рукометаш "црвено-плавих".

Уз све то Обрадовић и другови су наступили у СЕХА Гаспром Јужни ток лиги, гдје су освојили девето мјесто.

- У регионалном такмичењу наступамо и ове године и оно је за нас практично Лига шампиона, јер играмо са објективно, далеко јачим екипама. Од десет учесника шест је далеко квалитетније од нас, а пет их је учесник Лиге шампиона - наставио је Обрадовић.

Десни бек Бањалучана је истакао да је сама номинација Рукометног савеза Републике Српске за "Гласову" манифестацију, која ће ове године доживјети 60, јубиларно издање, велико признање.

- Поносан сам што сам се нашао међу кандидатима, али то не сматрам као лично, већ признање за цијели клуб, који је поново блистао, упркос нагомиланим проблемима - додао је искусни рукометаш, који је рођен 3. септембра 1979. године у Јајцу.

Ранији избори

"Гласова" акција утемељена је 1955. године, а све до 1991. бирани су најбољи спортисти Босанске Крајине. Од 1992. манифестација је прерасла у Избор десет најбољих спортиста Републике Српске. У претходна 22 избора најбољих у РС рукометаши су имали доста успјеха. Некадашњи члан Боксита из Милића Рада Дукић чак три пута се нашла у одабраном друштву. Она је 1997. била четврта, 1998. друга, а 1999. године осма. По два пута међу најбољима су били: Весна Катић, Игор Пијетловић, Тања Кекић и Драгана Кнежевић. На прошлом избору у одабраном друштву нашао се рукометаш Борца м:тел Срђан Тривунџа, који је био шести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана