ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Бојан Симић, аутомобилиста АК Кранкшафт: Господар брдских стаза

М. З.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Бојан Симић, аутомобилиста АК Кранкшафт: Господар брдских стаза

Бањалука - Члан бањалучког Ауто-клуба Кранкшафт Бојан Симић ове године први пут номинован је за акцију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске коју по 59. пут заредом организује "Глас Српске".

Ове године постао је шампион Републике Српске и БиХ на брдским тркама у класи "Н 1" док је у шампионату Србије освојио треће мјесто.

- Све трке и побједе драге су на свој начин, али се ове године истиче славље на брдској трци у Крушевцу у класама "Н 1" и "Х 12", гдје сам успио да надмашим изузетно јаку конкуренцију. Година на измаку била ми је најуспјешнија у каријери јер сам успио да оборим пет рекорда у класи "Н 1" и веома сам поносан на остварене резултате - изјавио је Симић.

Све трке возио је у "пежоу 106" који тренутно дорађује пошто га идуће сезоне очекује наступ на Балканском купу у којем ће се такмичити возачи из земаља бивше СФРЈ.

- Тренутно сређујем аутомобил којим ћу се такмичити у Балканском купу и то ће бити велики изазов за мене, пошто се очекује наступ свих најбољих возача из региона. Такође, надам се да ћу возити кружне трке у шампионату Републике Српске и БиХ које су много занимљивије од брдских, јер видиш противника и знаш са киме се "бориш" за позицију. У сљедећој години жеља ми је да поновим резултате из 2013. док ћу доста да се посветим Балканском купу који треба да доживи своје премијерно издање. Уколико договорим сарадњу са спонзорима, купићу "хонду сивик" којом бих могао да се такмичим и на европској сцени - рекао је Симић.

Финансије

Према Симићевим ријечима, аутомобилизам је скуп спорт који осим новца захтијева много одрицања и рада.

- "Пежо 106" који ја возим један је од јефтинијих у тој класи, али много кошта његово одржавање. На примјер, једна гума кошта близу 300 евра, а ове године потрошио сам их осам, док ме је одлазак на трку у Крушевац коштао 2.500 евра - додао је Симић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана