ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Биљана Цвијановић, атлетичарка Добоја: Бронза са Балканијаде

Данијел Радујковић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Биљана Цвијановић, атлетичарка Добоја: Бронза са Балканијаде

Добој - Атлетичарка Добоја Биљана Цвијановић другу годину заредом имаће прилику да се нађе међу десет најбољих спортиста Републике Српске, пошто је и ове године кандидовао Атлетски савез Републике Српске.

Добојка је поново иза себе имала одличну сезону. Доминирала је на домаћој сцени, а биљежила је и запажене резултате на међународним такмичењима. Цвијановићева је освојила бронзану медаљу на Балканском првенству које се одржало у Старој Загори у дисциплини 1.500 метара. Она је истрчала вријеме 4:17,43 минута и поставила лични рекорд. Тада јој је мало фалило да дође и до сјајнијег одличја, јер јој је првопласирана Амела Терзић побјегла свега једну секунду. На истом такмичењу Цвијановићева је била четврта у дисциплини 3.000 метара стипл. Запажен резултат имала је и на Медитеранским играма у Мерсину када је трку на 3.000 метара стипл завршила на осмом мјесту са истрчаним новим рекордом БиХ (10:16,80 минута). Такође, била је прва у Купу Европе у Бањској Бистрици на 3.000 стипл и друга у трци на 1.500 на истом такмичењу.

- Свакако да су ми најзначајнији резултати са Балканског првенства и Медитеранских игара пошто сам поред добрих резултат истрчала и своја најбоља времена. Задовољна сам протеклом сезоном, али надам се да ћу идуће имати још боље резултате. Главни циљ ми је да истрчим норму за Европско првенство које се одржава у Цириху - казала је Цвијановићева.

Она је прошле године у Избору десет најбољих спортиста Републике Српске била четврта.

- Велика је привилегија што ме Атлетски савез поново кандидовао. Није мала ствар наћи се међу кандидатима, а камоли међу десет најбољих у Републици Српској. То је за сваког спортисту, па тако и за мене, велика част - додала је Цвијановићева.

Неприкосновена

Биљана Цвијановић протекле године била је неприкосновена на такмичењима у БиХ. Освојила је прва мјеста на Појединачном првенству БиХ у кросу које се одржавало у Сарајеву. Била је златна и у дисциплинама 800, 1.500 и 3.000 метара стипл на првенству у Зеници. Такође, најбоља је била на Екипном првенству БиХ у Бањалуци на 3.000 стипл и на четвртом међународном атлетском митингу у Зеници на 1.500.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана