ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Александра Видовић, Oдбојкашки клуб Јединство: Принцеза међу принцезама

Г.С.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Александра Видовић, Oдбојкашки клуб Јединство: Принцеза међу принцезама

Брчко - Александра Видовић рођена је 29. октобра 1991. године, а од 2009. године чланица је Женског одбојкашког клуба Бимал Јединство из Брчког. Игра на позицији коректора примача и предводник је изузетне генерације брчанских "принцеза".

- Минула година је била изузетно добра за мене, још да је било мање повреда, била би и успјешнија. Међутим и овако сам задовољна, јер је моје Јединство узело све што се могло узети у Републици Српској и БиХ. Поред тога била сам изузетно почаствована што сам постала капитен у клубу, али и репрезентацији. То је награда за игре - казала је Видовићева.

Спортом је почела да се бави у основној школи са десет година, а прве одбојкашке кораке направила је у ЖОК Модрича. Ту је прошла кроз пионирску и кадетску селекцију. Њена каријера кренула је узлазном путањом преласком у редове брчанских "принцеза" прије четири године. Са овим клубом освојила је пет пута Куп Републике Српске, четири пута узастопно титулу шампиона БиХ и три пута Куп БиХ. Значајан допринос дала је успјесима ЖОК Бимал Јединство, који је најбољи одбојкашки клуб у Републици Српској и БиХ.

Стандардни је члан репрезентације БиХ, а наступила је на Медитеранским играма 2009. године, квалификацијама за Европско првенство 2012. и квалификацијама за шампионат свијета 2013. Ове године са клубом је освојила троструку круну, Првенство и Куп БиХ и Куп Републике Српске. Одбојкашки савез РС прогласио ју је за најбољу одбојкашицу.

- Поносна сам што ми је послије моје некадашње клупске саиграчице Дијане Васић, која је годинама била неприкосновена на одбојкашким теренима у РС и БиХ, припала част да се нађем у одабраном друштву. Када сам 2011. године први пут заузела треће мјесто у Избору "Гласа Српске", рекла сам да ће ми то бити додатни стимуланс у наставку каријере. Тако је и било и пресрећна сам што сам по други пут међу лауреатима - истакла је Александра Видовић.

Планови

Александра Видовић се нада да ће 2014. бити још успјешнија како за њу тако и за Јединство.

- Само да нас играчице прати здравље, а резултата и то оних правих, ће сигурно бити. Коначно смо заиграле у Европи и желимо да на континенталној сцени трајемо што дуже - казала је Видовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана