ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Алекса Црнчевић, бициклиста Самита из Бањалуке: Неприкосновен на тркама у БиХ

Д. Ра.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Алекса Црнчевић, бициклиста Самита из Бањалуке: Неприкосновен на тркама у БиХ

Бањалука - Млади бициклиста Самита из Бањалуке Алекса Црнчевић кандидат је Бициклистичког савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста РС.

Црнчевић је већ у првој години у којој се такмичи као сениор показао да је ријеч о великом таленту. Иако има само 19 година, налази се на 259. мјесту Свјетске сениорске листе у UCI у брдском бициклизму од 1.260 рангираних такмичара. Постао је шампион БиХ у брдском бициклизму, у појединачној конкуренцији и побједник Премијер лиге БиХ. Тријумфовао је на четири од пет трка које су се возиле. Био је најбољи у Витезу, Тузли, Сарајеву и Бањалуци, а у Ливну је био други, након проблема са бициклом. Побиједио је на међународном маратону у Мостару, на којем су учествовали возачи из Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ.

- Сезона је била најтежа и најбоља у каријери, јер је ушао у прву годину сениора. Возио сам много јаче трке. Трудио сам се колико сам год могао. Пласман на 259. мјесто је фантастична ствар. Имао сам проблема на старту сезоне, јер је било пехова са бициклом. Такође била је и прехлада, па нисам могао доћи до максимума на почетку. Касније је све дошло на своје мјесто. Сем прве трке био сам први у све И једној. Тада ми је пукао дио на бициклу у Ливну, изгубио сам вријеме док сам га промијенио, па сам био други. Најдража ми је побједа маратона у Мостару - рекао је Црнчевић.

Репрезентативац је РС и БиХ, а вјерује да му наредна сезона може бити још боља и успјешнија.

- Већ сада почињу припреме за наредну сезону, гдје ћу још хватати сениорски ритам. Надам се да ће бити мање пехова на старту и очекујем да бар поновим овосезонске резултате, па чак да буде и боље. Иако сам млађи сениор од 23 године, возим са старијима. Ту је проблем због искуства, али борим се некако и са тим - додао је Црнчевић.

Велика част

Алекси Црнчевићу ово ће бити први пут да се нађе међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста РС. Како је рекао, то му је велико задовољство и част.

- То ми много значи, јер сам представник спорта који је напоран и тежак. Драго ми је што могу да се нађем са колегама из других спортова који такође биљеже добре резултате. Супер је наћи се у таквој конкуренцији - истакао је Црнчевић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана