ПРЕДСТАВЉАМО: Јована Биберџић, кандидат Одбојкашког савеза РС: "Принцеза" зна само за трофеје

Никола Лучић
ПРЕДСТАВЉАМО: Јована Биберџић, кандидат Одбојкашког савеза РС: "Принцеза" зна само за трофеје

БАЊАЛУКА - Чланица Бимал Јединства Јована Биберџић (18) кандидат је Одбојкашког савеза РС за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2019. годину.

Рођена Билећанка, која игра на позицији примача сервиса, зна само за успјехе у дресу клуба из Брчког, како у јуниорској тако и у сениорској конкуренцији, па добре партије нису могле да прођу незапажено.

- Много ми значи што су људи из Савеза препознали мој рад и труд и заиста је велика част бити један од кандидата овако значајне манифестације. Као екипа имали смо сјајну годину у којој смо освојили све што је било зацртано у свим селекцијама. Што се тиче моје игре, трудим се да дам све од себе, искористим сваку указану прилику и надам се још бољим издањима - рекла је Биберџићева.

Млада одбојкашица каријеру је започела у билећком Херцеговцу, а са само 15 година одлучила је да напусти родни град и оде у Брчко. Играјући за "принцезе" стекла је огромно искуство, а наступи у средњеевропској МЕВЗА лиги додатно утичу на квалитет. 

- Свјесно смо својих квалитета и знамо да вриједимо, али без напорног тренирања нема ни успјеха. Конкуренција у МЕВЗА лиги је заиста велика, али сналазимо се и за сада биљежимо сјајне резултате. У децембру ћемо одиграти велики број утакмица, али имамо довољно снажан играчки кадар да све то издржимо - поручила је Биберџићева.

Њену екипу у четвртак очекује меч шеснаестине финала ЦЕВ купа против БЛ Волеја, а крајем године са истим ривалом одмјериће снаге и у финалу Купа РС. Брчанке су претходних година поприлично лако излазиле на крај са Бањалучанкама, али Биберџићева поручује да то не мора ништа да значи. 

- Добро их познајемо и јако озбиљно ћемо приступити мечу. Иако смо фаворити на папиру, дефинитивно нам неће бити лако, јер сигурно нико нам неће ништа поклонити - закључила је Биберџићева.

Она ће поново играти против старије сестре Анђеле, са којом је већ неколико пута одмјерила снаге.  

- Било је треме када смо се први пут нашле једна против друге, али сада је то већ прошло. Обје желимо да побиједимо - рекла је Биберџићева.

Школа на првом мјесту

Као и сваки спортиста Јована има амбиције да напредује и опроба се у неком од већих европских клубова, али, како каже, не жури јој се јер има времена за све.

- Прво желим да завршим средњу школу у Брчком, па ћемо видјети. Трудићу се да и даље тренирам најбоље што могу и додатно напредујем, јер то је једини исправан пут - рекла је Биберџићева. 

Кандидати за за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2019. годину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана