ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза Републике Српске: Предводник бањалучких делфина

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза Републике Српске: Предводник бањалучких делфина

Бањалука - Другу годину заредом Драшко Вујковић кандидат је Ватерполо савеза Републике Српске за акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста РС.

За сада он је једини ватерполиста који се нашао међу приједлозима у дугогодишњој акцији "Гласа", а то је заслужио одличним партијама у капици Бањалуке која је ове године била без премца у РС и БиХ.

- Хвала матичном Савезу који ме кандидовао за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске јер је и сам приједлог нека врста награде пошто су баш мене изабрали између свих мојих саиграча. Номинација је признање за све постигнуте резултате које сам са клубом остварио ове године међу којима је најзначајнија шампионска титула којом смо потврдили доминацију у БиХ - рекао је Вујковић.

На путу до новог трофеја Бањалучани су побиједили сарајевску Академију Б и Јадран из Неума.

- Обје утакмице добили смо убједљивим резултатима и када се подвуче црта види се да смо лако стигли до шампионског пехара. Те лагане побједе посљедица су наших прошлосезонских наступа у Првој Б лиги Србије гдје смо остварили доста добре резултате с обзиром на то да смо били дебитанти. Играњем против јачих и квалитетнијих екипа стекли смо довољно искуства да без већих проблема савладамо два највећа ривала у БиХ. Наш напредак доста је евидентан - истакао је Вујковић.

И ове сезоне добро "гурају" у Првој Б лиги Србије, а на посљедњем мечу и ремију са ЖАК-ом Вујковић је постигао пет голова.

- Добро смо кренули у нову сезону и веома сам задовољан нашим играма. Иако немамо императив жеља нам је да остваримо што бољи пласман и тако популаризујемо ватерполо који је код нас на доста ниским гранама - закључио је Вујковић.

Студент ДИФ-а

Вујковић је студент треће године ДИФ-а и планира да се бави тренерским послом.

- Своју будућност видим у спорту прије свега ватерполу и раду са најмлађима. Активно ћу играти све док будем могао јер је ватерполо моја спортска љубав коју је тешко оставити или се одвојити од ње - рекао је Вујковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана