ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Албијанић, кандидат Кошаркашког савеза: Трофејом испунио сан

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Албијанић, кандидат Кошаркашког савеза: Трофејом испунио сан

Бањалука - Први пут међу номинованим кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске налази се Драшко Албијанић.

Рођен је у Требињу 14. децембра 1986. године гдје је почео да тренира док се афирмисао у Слободи из Тузле. Потом је кратко вријеме носио дрес бањалучког Борца да би затим три сезоне наступао у Румунији за Асесофт, БЦМ Питешти и Енергију Ровинари. Боје македонског Кожува бранио је у сезони 2014/15, а онда је прешао у новог абалигаша Сутјеску из Никшића. Пред почетак Лиге 6 БиХ постао је члан Кошаркашког клуба Игокеа и са њом стигао до шампионске титуле у БиХ.

- Долазак у Игокеу показао се као пун погодак за мене. Успјели смо да одбранимо шампионску титулу што је за мене прва титула након што сам неколико пута стизао до полуфинала плеј-офа. Тим трофејом испунио сам један од својих снова пошто само одмалена хтио да подигнем пехар најбољег - изјавио је Албијанић.

У регионалном такмичењу први пут је заиграо прошле године и то у дресу Сутјеске. Сада је неизоставни члан екипе из Александровца, а најбољу партију ове сезоне пружио је у десетом колу против Крке у Новом Месту када је скупио 30 индексних поена и за један поен измакла му је титула најкориснијег играча те рунде.

- Одлично играмо ове сезоне и наши резултати су изнад очекивања што нам даје дозу мирноће и стабилности да наставимо у истом ритму. Шесто мјесто на средини сезоне мало ко је очекивао у клубу и оно је резултат нашег максималног залагања на свакој утакмици. Никада се нећемо унапријед предати, а ко нас побиједи пружићемо му руку и честитати - додао је Албијанић.

Поштовање спортиста

Иако је први пут међу номинованима упознат је са акцијом "Гласа" која ће ове године доживјети 62. издање.

- Чињеница да Избор траје толике године значи да вриједи и поштује све спортисте. Знам да се много цијене појединачни успјеси свих оних који су на својим борилиштима давали свој максимум да би остварили што боље резултате. Стога је неопходно да неко препозна њихов труд и адекватно награди што "Глас" годинама чини - рекао је Албијанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана