ПРЕДСТАВЉАМО: Дашо Симеуновић, боксер бијељинског Радника: Сања о медаљи из Тарагоне

Д. П.
ПРЕДСТАВЉАМО: Дашо Симеуновић, боксер бијељинског Радника: Сања о медаљи из Тарагоне

Бањалука - Члан бијељинског Радника Дашо Симеуновић кандидат је Боксерског савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста у традиционалној акцији "Гласа Српске".

Како и не би био, када је иза овог младића још једна веома успјешна година.

- Потврдио сам да сам без премца на домаћој сцени, гдје сам једини сениорски шампион БиХ из Републике Српске. Уз све то имао сам наступа на више међународних турнира, од којих су ми најдража златна одличја освојена у Сарајеву, на Меморијалу "Хакија Турајлић" и "Сарајево фајт најту", гдје су снаге одмјерили олимпијски тимови Мађарске и БиХ - нагласио је Симеуновић.

Ова година остаће му упамћена и по наступу његовог клуба у Првој лиги Србији, али и његовом одласку на квалификациони турнир за Олимпијске игре, који је одржану у Азребејџану.

- Иако смо били дебитанти у овом такмичењу успјели смо да у конкуренцији најбољих клубова из Србије заузмемо треће мјесто. Што се тиче турнира у Бакуу, нажалост поражен сам у првом колу, али то ми је било велико искуство за будућност - наставио је Симеуновић.

Има амбициозне планове за 2017. годину.

- Желим већ полако да се припремам за квалификације за Олимпијске игре у Токију 2020. године, а веома важна степеница на том путу могле би да буду Медитеранске игре у Тарагони, које ме очекују средином 2017. године. Уколико будем у доброј форми медаља није далеко - истакао је Симеуновић.

Изјавио је да пресрећан што је баш он у име Боксерског савеза кандидат за 62. Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

- Сигурно да ће ми то бити велики подстрек да наставим да радим, можда још и жешће него раније. Наравно да бих био пресрећан када бих се нашао међу десет најбољих, али и ако тако не буде, за мене има још времена - додао је Симеуновић.

Искуство

Иако је тек закорачио у 20. годину Дашо Симеуновић је веома искусан боксер, који је већ наступио на четири европска и два свјетска првенства за млађе категорије. На шампионатима Старог континента у Софији и Анапи заузимао је пета мјеста, а исти успјех поновио је и на јуниорском првенству Свијета у Кијеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана