ПРЕДСТАВЉАМО: Ајла Синановић, најбоља одбојкашица Српске: Трипла крупа и Лига шампиона

Данијел Радујковић
ПРЕДСТАВЉАМО: Ајла Синановић, најбоља одбојкашица Српске: Трипла крупа и Лига шампиона

Брчко - Дугогодишњи шампионски тим Бимал Јединства не би било могуће замислити без поузданог либера Ајле Синановић, играчице која је понијела награду за најбољу одбојкашицу Српске за текућу годину и због тога је кандидат Одбојкашког савеза РС за десет најбољих спортиста.

Ајла је поново имала одличну сезону са тимом из Брчког у којој је освојила титулу у Премијер лиги БиХ, као и трофеје у Купу РС и БиХ. Ове сезоне први пут у историји играла је у Лиги шампиона, што је био посебан доживљај.

- Као и сваке године, имамо три циља, а то су трофеји у првенству БиХ и два купа. Јако је тешко носити тај терет, јер стално имамо другог конкурента који жели да нас скине са трона. Међутим, успијевамо да одолимо. Играње у Лиги шампиона ове године је био шлаг на торти, највиши ниво такмичења. Играли смо са Каном који годинама игра ово такмичење, а једном су били у полуфиналу. У Брчком нисмо играле добро, али у реваншу смо приказале бољу игру и освојиле смо сет - казала је Синановићева.

Она је од почетка каријере у Бимал Јединству за које игра пуних 13 година. Прошла је све категорије тима из Брчког и за то вријеме освојила 11 трофеја у Купу РС, осам у Купу БиХ и девет првенстава БиХ. Дала је велики допринос доминацији Јединства свих протеклих година. Тренутно су прве у Премијер лиги, догурале су до полуфинала Купа БиХ, Куп РС су већ освојиле, а пред финале Ајла је добила награду за најбољу одбојкашицу РС за ову годину.

- Некако увијек на почетку сезоне дође титула Купа РС, што нам даје вјетар у леђа. Ту добијемо снагу да јуришамо на преостала два трофеја. Јако је тешко добити титулу најбоље јер сам окружена најбољим одбојкашицама БиХ и РС. Мислим да признања дају још мотива за већи и бољи рад, али то ништа не бих могла да добијем без саиграчица и тренера који ми пружају подршку. Изненађена сам кандидатуром за Избор десет најбољих спортиста - закључила је Ајла.

Била је члан репрезентације БиХ која се пласирала у други круг квалификација за Европско првенство.

ЦЕВ куп

Након испадања из Лиге шампиона одбојкашице Бимал Јединства ће играти у ЦЕВ купу, а Ајла Синановић се нада да њена екипа може направити изненађење у шеснаестини финала гдје чека побједника меча Хапоел - Тирас.

- То је ниво у којем можемо да очекујемо нека изненађења. Не би било први пут да то урадимо, једном смо дошле до осмине финала. Недостају нам јаке утакмице да бисмо могли да направимо нешто на европској сцени. Неће бити одмора у зимској паузи, јер нас већ 10. јануара очекује први меч - казала је Синановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана