ПРЕДСАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Данијел Блажић,џијуџицу клуб Славија из Источног Сарајева: Балканско злато из Атине

Г. А.
ПРЕДСАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Данијел Блажић,џијуџицу клуб Славија из Источног Сарајева: Балканско злато из Атине

Источно Сарајево - Најбољи џијуџицу такмичар Републике Српске Данијел Блажић кандидат је за 59. традиционални Избор десет најбољих спортиста у организацији “Гласа Српске”.

Вишеструки првак Српске и власник мајсторског звања црни појас први дан остварио је сјајне резултате што није остало незапажено и већ пет година узастопно је најбољи џијуџицу такмичар у општини Источно Ново Сарајево. У 2010. години освојио је многе интернационалне турнире и постао првак Балкана. Исте године пласирао се на Свјетско првенство у Русију, гдје је заузимањем седме позиције остварио најбољи резултат од постанка Џијуџицу савеза Српске, а успјехе је наставио да ниже и у овој години.

- Окитио сам се златом у Атини на Балканском првенству до 77 килограма, као и на међународном турниру у Алексинцу. Био сам први у Скопљу на међународном турниру и на првенству Српске у Добоју до 85. Прво мјесто заузео сам и на Националном турниру у Модричи до 94 килограма. У категоријама до 77 и 85 килограма на турнирима у Бањалуци и Будви освојио сам сребро и бронзу - истакао је Блажић.

Велику захвалност дугује тренерима Огњену Црногорцу, Дарку Авраму и Невену Весељаку, јер је захваљујући њиховим савјетима за кратко вријеме постао квалитетан борац.

- Манифестација у организацији “Гласа Српске” је веома значајна за популаризацију и напредак спорта у Републици Српској. За мене је улазак у ужи избор најбољих спортиста, свакако, велики подстрек и мотивација да и сљедеће године наставим у истом правцу. Жеља ми је да донесем у Републику Српску нове медаље, као и да направим још веће резултате са клубом за који ме веже велика љубав - додао је Блажић.

Студент

Данијел Блажић рођен је у Сарајеву 5. маја 1990. године. Студент је Криминалистичког факултета у Сарајеву. Волонтерски тренира млађе категорије у џијуџицу клубу Славија, те је привремено запослен у Агенцији за истраге и заштиту SIPA у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана