Остао још најважнији посао изборa најбољих спортиста Републике Српске

М. З.
Остао још најважнији посао изборa најбољих спортиста Републике Српске

Бањалука - Још два дана остало је до завршне манифестације 62. Избора десет најбољих спортиста, а организатори су скоро привели крају све припреме како би лијепа слика из Банског двора још једном отишла у свијет.

У претходна готово два мјесеца запослени у "Гласу Српске", стручни жири и сви који су укључени у организацију обавили су 99 одсто посла, али је остало још оно најважније.

- Одржали смо двије сједнице жирија и скратили листу кандидата на којој је било 21 име. Међутим, на дан манифестације, у сриједу, очекује нас највећи посао, јер морамо да изаберемо најбољег. Више је кандидата за то ласкаво признање па морамо бити врло студиозни како не бисмо направили грешку - рекао је уредник спортске редакције "Гласа Српске" Душан Репија.

Осим њега, у жирију су прослављени ватерполиста Србије Александар Шапић, који је и предсједник, те уредник спортске редакције Радио-телевизије Републике Српске Драган Новаковић и виши стручни сарадник у Министарству породице, омладине и спорта Оливер Гачић и бивши фудбалер Владан Грујић.

Осим награда за десет најбољих спортиста Српске, на завршној манифестацији биће додијељена повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта РС, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару.

- Од ове године увели смо двије нове награде, јер сматрамо да признање заслужује и најбољи тренер у Републици Српској, а биће додијељено признање организаторима спортског догађаја који је обиљежио годину - рекао је Репија.

Партнери "Гласа Српске" у организацији су Министарство породице, омладине и спорта као и РТРС, који је генерални медијски покровитељ, па ће сви заинтересовани моћи уживати у директном преносу завршне церемоније који почиње на овој телевизији у сриједу од 20.10 часова. 

Гости

Поред предсједника жирија Александра Шапића, као и сваке године манифестацију ће увеличати велика спортска имена из региона.

- Не бих да откривам ко ће бити наши специјални гости, али могу да кажем да међу њима има олимпијских, свјетских и европских шампиона. Надам се да ће свима боравак у Бањалуци бити пријатан и да ће кући понијети само лијепе утиске - рекао је Репија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана