Организациони одбор Избора десет најбољих спортиста РС: Манифестација у част спотристима

Данијел Радујковић
Организациони одбор Избора десет најбољих спортиста РС: Манифестација у част спотристима

Бањалука - Припреме за 61. избор десет најбољих спортиста увелико трају, а тим поводом састао се Организациони одбор манифестације коју организује "Глас Српске".

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић ове године налази се на челу Организационог одбора, али због здравствених проблема није могао да предсједава Одбору, па је то у његово име учинио Миле Дмичић, иначе савјетник предсједника НСРС.

- Жеља нам је да Одбор успјешно заврши припреме и да Избор десет најбољих спортиста наше републике протекне у култури разумијевања и позитивног спортског духа. "Глас Српске" је гласило које баштини најсвјетлије традиције информативних медија. Један је од најстаријих листова региона, док је ово једна од најстаријих манифестација у југо-заједници која је убаштинила себе те подигла љествицу када су у питању традиција и углед оваквих манифестација, које промовишу најпозитивније спортске вриједности. Не заборавимо да су у центру наши најбољи спортисти који су одувијек били свјетски асови, свјетски и европски прваци, а имена Каралића, Рађеновића, Арсланагића, Бенеша, Јосиповића и других, овјенчана олимпијским духом и медаљама, показала су да на овом дијелу територије велике међународне заједнице могу да се изњедре велика спортска имена - изјавио је Дмичић.

Манифестација ће бити одржана 17. децембра у Банском двору уз директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске, а осим проглашења десет најбољих спортиста РС, биће додијељене и појединачне награде. Ове године предсједник жирија је прослављени српски одбојкаш и освајач златне медаље на Олимпијским играма у Сиднеју Владимир Батез.

- Нека ова манифестација буде и њима у част, и свему ономе што је прошло и што ће слиједити у духу афирмације наше спортске младости и бриге друштва о њима и свима који спорт Републике Српске утемељују као стабилан дио заједнице свих оних који у њој живе. Манифестација је нешто посебно, нешто фантастично и обавезује Организациони одбор да подиже љествицу у спортском животу. Манифестација је изњедрила и оваплотила себе и њене учеснике, али топло и сигурно крило РС мора да буде отвореније и издашније у материјалном, друштвеном и политичком као и сваком другом односу према спорту и спортистима - нагласио је Дмичић.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић подсјетила је да ће у оквиру акције "Гласа Српске" и министарство којим она управља наградити најперспективније спортисте Српске.

- Министарство има изузетну сарадњу са "Гласом", подржава је и тако ће бити у будућности. Стање у спорту је такво какво је и мора се много учинити да би се спортистима олакшало и помогло да постигну што боље резултате. Морамо се потрудити да имамо нове олимпијске побједнике те да ширимо базу из које ће се развити таленти - изјавила је Давидовићева.

Гости

Директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић рекао је да је сједница Организационог одбора била успјешна и да је организација манифестације скоро сасвим завршена.

- Сви чланови одбора пријатељи су "Гласа" и спорта Републике Српске. И ове године ангажовали смо се да обезбиједимо присуство врхунских асова на избору, ступили смо у контакт са многим великим именима српског спорта и јако нам је битно да ти људи дођу и виде да је спорт у Републици Српској сигурно на завидном нивоу - рекао је Дмитрашиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана