Избор десет најбољих спортиста РС: Праве риједности треба његовати

Душан Репија
Избор десет најбољих спортиста РС: Праве риједности треба његовати

Бањалука - Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске биће као и претходних година партнер и ослонац "Гласа Српске" у организовању 62. избора десет најбољих спортиста Републике Српске.

Министарка Јасмина Давидовић угостила је делегацију најстаријег дневног листа на овим просторима, на челу са директором Борисом Дмитрашиновићем, и потврдила да је ова манифестација од велике важности, како за министарство, тако и за спорт цијеле Српске.

- Сама чињеница да се нешто одржава по 62. пут јасно говори о његовом значају. Нема сумње да је Избор десет најбољих спортиста једна од најзначајнијих манифестација, а обавеза свих нас је да сачувамо тај ниво и покушамо је учинити бољом - рекла је Давидовићева.

Припреме за завршну манифестацију одавно су почеле. Редакција "Гласа Српске" доставила је свим савезима у Српској молбу да до 21. новембра одлуче који је њихов члан у години на измаку остварио најбоље резултате и који ће бити у конкуренцији за најбољег спортисту.

- Прије свега, драго нам је што је министарство још једном препознало важност овог догађаја и што ћемо се заједничким снагама потрудити да још једна приредба протекне у најбољем реду. Посла има много, али већ смо уходана екипа и не сумњам да ће све бити на нивоу - рекао је Дмитрашиновић.

Одмах по пристиглим пријавама са именима кандидата, биће одржана прва сједница стручног жирија на којој ће бити усвојене листе кандидата. Затим ће на идућој сједници бити скраћена листа на десет имена, а непосредно пред саму манифестацију која ће бити одржана 21. децембра у Банском двору (20 часова), жири ће одлучити о пласману десет најбољих и новом лауреату. Награду за 2015. годину добила је каратисткиња прњаворског Ипона Наташа Видовић. 

Стипендије

Сада већ традиционално, представник министарства ће на самој манифестацији уручити стипендије најталентованијим спортистима. Стипендије ће добити десет перспективних такмичара, као и двоје спортиста са инвалидитетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана