Избор десет најбољих спортиста РС Малић: Никога не смијемо запоставити

Милан Зубовић
Избор десет најбољих спортиста РС Малић: Никога не смијемо запоставити

Бањалука - Чланови стручног жирија 63. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске верификовали су пристигле приједлоге струковних савеза и започели процес бирања оних који су својим успјесима на спортским борилиштима обиљежили годину на измаку.

На адресу организатора најпрестижније спортске манифестације на овим просторима стигло је 19 приједлога међу којима ће чланови жирија одабрати најбоље. Жирију ове године предсједава прослављени српски кошаркаш и некадашњи капитен "орлова" Ненад Крстић, док су чланови бивша атлетичарка Радиславка Рачић, некадашњи рукометаш Горан Малић, замјеник министра породице, омладине и спорта Републике Српске Драган Јаћимовић, уредници спортских редакција Радио телевизије Републике Српске, "Независних новина" и "Гласа Српске" Драган Новаковић, Горан Караћ и Душан Репија.

- Започели смо веома захтјеван процес избора најбољих спортиста у којем не смијемо направити грешку и запоставити нечије резултате. Морамо вредновати оно што су наши спортисти направили ове године и биће нам тешко изабрати десет, а посебно тешко најбољег - изјавила је Рачићева којој је познат начин рада жирија јер је претходних година била члан.

Некадашњи капитен Борца Горан Малић први пут је члан одабране групе људи која пред собом има деликатан задатак.

- Драго ми је што сам дио мале, али одабране екипе која ће изабрати најбоље спортисте наше Републике Српске. "Гласова" акција која доживљава своје 63. издање једна је од најзначајнијих манифестација не само код нас већ и у региону и оно је по чему су Бањалука и РС познати. С обзиром на то морамо добро извагати све резултате и награде додијелити онима који су то заслужили својим резултатима. Вјерујем да ћемо лако доћи до договора - рекао је Малић.

Друга сједница жирија биће одржана идуће седмице када ће листа бити скраћена на десет имена док ће посљедња трећа бити одржана на сам дан избора. Непосредно уочи церемоније пашће одлука о коначном пласману десет најбољих, а манифестација ће бити одржана 14. децембра у Банском двору од 20.10 часова уз директан пренос на Радио телевизији Републике Српске. У склопу "Гласове" манифестације Министарство породице, омладине и спорта додијелиће десет стипендија најперспективнијим спортистима као и двије спортистима са инвалидитетом.

Нова награда

Поред избора десет најбољих, биће додијељено још десет признања. Новост у односу на претходне године јесте категорија - најбољи спортиста из РС, а у конкуренцију улазе спортисти који су из Српске, а клупску и репрезентативну каријеру граде негдје друго. Биће проглашен и најбољи тренер, амбасадори спорта Српске, те додијељене плакете за допринос и развој специјалних и паралелних везе РС и Србије, за дугогодишњи допринос и развој спорта, за резултате у спорту за инвалиде, као и за спортски догађај године. Биће додијељена и повеља за изузетан подухват године, плакета "Гласа" постхумно, те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана