Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Велезар Шурбат, стријелац СК РВИ Орао: Блистава сезона у Српској

И. П.
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Велезар Шурбат, стријелац СК РВИ Орао: Блистава сезона у Српској

Бијељина - Први пут међу кандидатима за најбољег спортисту РС у категорији и валидних лица нашао се и члан СК РВИ Орао из Бијељине Велезар Шурбат.

Стрељачки савез инвалида Републике Српске ове године за престижну награду предложио је Шурбата, који је забиљежио запажене резултате. У посљедње четири године првак је Српске. Поред тога запажену улогу имао је на такмичењима у Параћину и Инђији гдје је освојио треће мјесто.

- Велика је ствар наћи се међу кандидатима за најбољег спортисту. Таква признања дају још већу мотивацију за рад и напредовање. Хвала Савезу што су баш мене предложили. Сезоном сам презадовољан. Нашао сам се у топ четири у Србији а по четврти пут сам постао и првак Српске. Ако узмемо у обзир да је Србија велесила у стрељаштву и да имају развијен спорт за инвалиде онда тај резултат добија још више на значају - рекао је Шурбат.

Такмичи се по земљама бивше Југославије, док су наступи по Европи још увијек незамисливи, а разлог је недостатак финансија. Поред тога свега он је рекордер Српске.

- По серијском програму учествујем на такмичењима која се одржавају на просторима бивше нам државе. Да би учествовао на европским такмичењима потребна је нова пушка кошта 5.000 марака, а финансије нису баш најбоље иако имам нека обећања да би могао да је добијем. Када би и добио ту пушку требало би ми пола године да се навикнем на њу јер пуцам са лијевог рамена - закључио је Шурбат.

Успјеси на домаћем терену

Велезар Шурбат успјешан је на домаћој сцени. На такмичењима у Гацку, Бијељини као и на Невесињској олимпијади освојио је прво мјесто док је у Бијељини био другопласирани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана