Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Тања Каришик, чланица Смучарског клуба Романија из Пала: Дама на скијама

Глас Српске
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Тања Каришик, чланица Смучарског клуба Романија из Пала: Дама на скијама

Пале - Најбоља биатлонка Републике Српске и БиХ Тања Каришик послије остварених сјајних резултата кандидат је Смучарског савеза Српске за 61. традиционални избор најбољих спортиста у организацији "Гласа Српске".

Двадесетчетворогодишња такмичарка успјехе ниже како на домаћим скијалиштима, тако и на међународним такмичењима. О Тањиним успјесима може се написати књига, а она је издвојила само неке од њих који су најзначајнији и њој најдражи. Вишеструка је првакиња Републике Српске и БиХ. На свим бх. такмичењима, куповима, првенствима, меморијалним тркама прво мјесто резервисано је за младу даму на скијама. Круна њене досадашње каријере су два наступа на Олимпијским играма. Прво 2010. године у канадском Ванкуверу, а потом четири године касније у Сочију у Русији.

- Мој живот је на скијама. Научила сам тако да живим и једноставно уживам у сваком тренутку. Када нешто волите, онда се трудите да то радите најбоље што можете, а када је то тако, онда стижу и резултати - рекла је Каришикова.

Такмичарка Смучарског клуба Романија сваке године потврђује норме за свјетске купове и првенства. У својој богатој колекцији посједује 214 медаља и низ других признања попут ласкавих титула за најбољу спортисткињу општине. Тренутно је на свјетској турнеји. Открила нам је да је 18. децембра чека трка Свјетског купа од које очекује много, јер је прошле сезоне на њој остварила најбољи досадашњи резултат. Поносна је због чињенице да су њени резултати примијећени не само у родном граду, већ и у цијелој Републици Српској.

- Обрадовала ме информација да сам у ужем избору најбољих спортиста Српске. Мислим да традиција коју ова манифестација има најбоље говори о њеном значају. Наравно, свака номинација је признање за самог спортисту, јер сви ми представљамо Српску на међународној сцени и срце је пуно када чујете да вам неко узврати - додала је Каришикова.

Другарица

Тања Каришик рођена је у Сарајеву 23. јула 1991. године. Биатлоном и скијашким трчањем бави се од 2003. године, када је почела да тренира на наговор другарице и није се покајала. У почетку није ни знала какав је спорт, али га је на крају завољела и увијек поставља себи све више циљеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана