Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Стефан Јанковић, рукометаш Борца м:тел: Сезону завршио са трећом дуплом круном

Иван Драгичевић
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Стефан Јанковић, рукометаш Борца м:тел: Сезону завршио са трећом дуплом круном

Бањалука - Члан Рукометног клуба Борац м:тел Стефан Јанковић први пут се налази међу кандидатима за најбољег спортисту године у акцији "Гласа Српске".

Годинама је један од најбољих играча великана из Господске улице, а прошле сезоне сјајним играма водио је екипу до дупле круне у БиХ коју су освојили трећу годину заредом. Осим што је са Борцем освојио Куп и првенство, Јанковић је у јануару наступио на Свјетском првенство у Катару у дресу репрезентације БиХ која је заузела 20. мјесто. Послије тога је пружао сјајне игре у свом клубу и без дилеме био најважнија карика у тиму тадашњег тренера Игора Рађеновића. Нарочито се то видјело у утакмицама за трофеје када је Јанковић био на највишем нивоу.

- Година ми је изузетно добро почела самим тим што ме селектор Драган Марковић ставио у тим који је путовао у Катар на Свјетско првенство и то није мала ствар за младог играча као што сам ја. То ми је дало један додатни мотив да боље тренирам и након тога сам све оправдао добрим партијама у СЕХА лиги и завршницама државних такмичења. Освојили смо трећу узастопну дуплу круну и тако обезбиједили нови наступ у регионалној лиги, али и у квалификацијама за Лигу шампиона - казао је Јанковић.

Поред успјеха на домаћој сцени Борац је имао шансу да уђе у групну фазу најквалитетнијег европског клупског такмичења, али ипак није успио да премости препреку звана Алпла Хард.

- Имали смо добру прилику јер су се квалификације играле у Бањалуци, односно дворани "Борик" која је била испуњена до посљедњег мјеста, али нажалост нисмо успјели. Изгубили смо од Аустријанаца послије продужетка, али и да смо ми побиједили не би било незаслужено. Послије смо имали шансу да се пласирамо у групну фазу ЕХФ купа, али смо у трећем колу поражени од холандског ОЦИ Лајонса и сада нам остаје да се фокусирамо на наступ у СЕХА лиги и наравно да покушамо да одбранимо домаће титуле - рекао је Јанковић.

Први пут на листи

Номинацију за Избор спортисте схватио је као велико признање за добре игре и залагање.

- Стварно ми је велика част што сам номинован и то ми представља велики мотив да још јаче радим и тренирам, али ово схватам и као велики успјех који ћу да памтим до краја живота. Није мала ствар да се нађеш раме уз раме са најбољим спортистима Републике Српске и сигурно је да сам поносан што се налазим у одабраном друштву - додао је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана