Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Синиша Радоја, фудбалер Рудар Приједора: Правник у копачкама

Ненад Ђерић
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Синиша Радоја, фудбалер Рудар Приједора: Правник у копачкама

Приједор - Међу кандидатима за престижну 61. акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста Републике Српске нашао се и Синиша Радоја, члан Фудбалског клуба Рудар Приједор.

Номинацију од Фудбалског савеза РС у потпуности је заслужио, јер је у прошлосезонском походу овог клуба ка шампионској титули у Првој лиги и експресном повратку у Премијер лигу БиХ дао немјерљив допринос. Био је први стријелац тима са девет постигнутих голова, а одличним партијама истакао се и у такмичењу Купа РС, гдје је његов клуб отишао до самог краја.

- Прије свега, желио бих да нагласим да ми је драго што сам био дио тог историјског успјеха Рудар Приједора у његовој дугој историји, јер је први пут освојио "дуплу круну". Уз прво мјесто у шампионату Српске, први пут до трофеја у Купу РС, тек у четвртом покушају. Драго ми је што моје игре нису прошле незапажено - прича Радоја.

Веома је захвалан фудбалер на више позиција на средини терена, али и у офанзивним улогама. Каријеру је почео у бањалучком Борцу, у којем је прошао све селекције. У главном граду РС наступао је за Напријед, БСК, Омладинац и Крајину. Ипак, играчки се афирмисао као првотимац Слободе из Мркоњић Града са којом је био два пута вицешампион Српске и финалиста Купа РС 2012. године.

- Сам приједлог доживљавам као признање за напоран рад и труд током ове и претходних година. Уједно је то и признање за мој клуб, који ме је изњедрио као појединца - наставио је Репа, како га ословљавају саиграчи.

За скромног и марљивог младића, који је у септембру напунио 29 година, љубав према најважнијој споредној ствари на свијету није била препрека да се искаже и на плану студија, пошто је стекао звање дипломираног правника. Међутим, помало самокритичан, за сада је још окренут новим изазовима и доказивању у копачкама.

- На почетку овог првенства нисам био на нивоу на којем се то од мене очекивало, али потрудићу се да изборимо опстанак и да Приједорчани и идуће године гледају премијерлигашки фудбал - нагласио је Радоја.

Раме уз раме са великанима

Синиша Радоја први пут се налази међу одабранима у избору "Гласа Српске", који по њему има велики значај у креирању медијске слике друштвених, па и спортских садржаја.

- Част је када лист са тако дугом традицијом, а и анкета, која улази у седму деценију, неког сврста у избор. То значи наћи се уз многе великане спорта са наших спортова, а то и није било лако постићи - истакао је Радоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана