Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Синиша Петковић, члан Геофона из Теслића: Све подређено Европском првенству

Игор Пилиповић
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Синиша Петковић, члан Геофона из Теслића: Све подређено Европском првенству

Теслић - Као кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске Стрељачки савез Републике Српске предложио је члана Геофона Синишу Петковића.

Његови одлични резултати ове године нису остали незапажени па се нашао међу одабраним кандидатима за ласкаву титулу. Освојио је прво мјесто на првенству Републике Српске, а исти резултат направио је и у финалу Купа БиХ у гађању малокалибарским пиштољем. Водећи је стријелац Премијер лиге БиХ, а био је и другопласирани на првенству БиХ у истој дисциплини, док је на истом такмичењу у гађању ваздушним пиштољем заузео пето мјесто. Био је учесник више међународних такмичења, а наступио је и на Интернационалном такмичењу у Кувајту гдје је заузео 34. мјесто.

- Сезона није била лоша, али увијек може боље. Велики жал остаје за такмичењем у Кувајту, гдје сам сигурно могао бити бољи, али у том тренутку нисам био баш у најбољој форми - рекао је Петковић.

Марта идуће године у мађарском Ђеру одржава се Европско првенство на ком ће наступити и Петковић.

- Спремам се за ово такмичење и наступ на ЕП у овом тренутку ми је приоритет те се надам што бољем резултату. Даћу свој максимум и сигурно ће се то исплатити - казао је Петковић.

Финансијска несташица и тешки услови не заобилазе ни стрељаштво, али упорношћу и љубављу према спорту успијевају се превазићи многе препреке.

- Тешко је постизати велике резултате у оваквој ситуацији. Довољно је рећи да сам једини стријелац из Бањалуке и да један град као Бањалука нема стрељачки клуб, јер су сви угашени. Тренирам у личној стрељани коју сам сам направио. Како сада ствари стоје тешко да ће се ситуација поправити у будућности, али се ипак, надам бољем - додао је Петковић.

Кандидатура

Другу годину заредом Стрељачки савез Републике Српске као кандидата за најбољег спортисту предложио је Петковића.

- Велика ми је част и задовољство што ме је матични савез поново предложио. То што сам међу кандидатима за најбољег спортисту Републике Српске је велики успјех за мене ако се узму услови у којима радим - изјавио је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана