Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Саша Зимоњић, одбојкаш Младости из Брчког: Година проткана успјесима

Дарко Пашагић
Избор десет најбољих спортиста РС, кандидати: Саша Зимоњић, одбојкаш Младости из Брчког: Година проткана успјесима

Брчко - И ове године кандидат Одбојкашког савеза Републике Српске за избор десет најбољих спортиста долази из Брчког, али овог пута није ријеч о одбојкашици, већ о одбојкашу Саши Зимоњићу играчу ОК Младост.

Послије десетак година доминације брчанских "принцеза" успјеси Одбојкашког клуба Младост нису остали незапажени и избор је пао на коректора шампиона БиХ, те освајача Купа БиХ и Републике Српске.

- Младост већ двије сезоне доминира на бх. сцени, тако да није случајно што је дошло до промјене кандидата за избор најбољег спортисте Републике Српске. Драго ми је што сам то управо ја, а још више сам срећан што је први пут један одбојкаш Младости предложен за ово ласкаво признање - истакао је Зимоњић, који је рођен 2. фебруара 1984, а члан Младости је постао 2013. године.

Прошле године Младост је стигла до осмине финала Челенџ купа, а ове године елиминисана је већ у другом колу од представника Турске.

- Требало је да  наступамо у CEV купу, али смо одустали од овог такмичења из финансијских разлога и накнадно смо уврштени у жријеб за Челенџ куп. Ту нисмо имали среће, јер смо налетјели на једног од највећих фаворита такмичења, турски IBBSK из Истанбула. Први меч одиграли смо пред нашим навијачима и изгубили са 1:3, а у реваншу су Турци славили са 3:0 - наставио је Зимоњић, који је у оба меча са тимом из Истанбула био најбољи појединац Младости.

И ове године амбиције екипе из Брчког су јасне, а то је да буду неприкосновени на домаћој сцени.

- Већ смо освојили Куп Српске, а желимо да се поново дочепамо дупле круне на бх. сцени. У првенству БиХ за сада гурамо по плану, Куп се игра касније, али не сумњам да ћемо успјети да поново будемо најбољи на оба фронта - рекао је Зимоњић, чији тим послије осам кола шампионата БиХ има скор од осам побједа.

Нагласио је да би волио да се нађе међу десет најбољих спортиста Републике Српске.

- Циљ сваког је да буде најбољи у оном чиме се бави, али бити међу одабранима у цијелој Републици сигурно испуњава сан сваког спортисте. Међутим, иако се не нађем у пробраном друштву нећу пуно туговати, јер још има времена за доказивање - додао је Зимоњић.

Планови

Саша Зимоњић има уговор са Одбојкашким клубом Младост до краја ове сезоне.

- Још је рано о томе говорити, али бих волио да се можда опробам у некој од јачих европских лига. Ако се то не деси, наставићу да играм у Младости, са којом сваке године имамо циљ да постижемо све боље и боље резултате - нагласио је Зимоњић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана